Tu ce fel de șef ai la birou? Vezi 5 tipuri de șefi care sunt o provocare pentru angajați

Mulți angajați au la muncă un manager dificil, alțiiînsă nu. Identificarea tipului de șef te va ajuta să știi mai bine cum să reacționezi la comportamentul lui provocator.

1.Megalomaniacul

Megalomaniacii tind să fie caractere mai mari decât cele din viața obișnuită.  Sunt fermecători și din această cauză necesită o cantitate imensă de atenție, control și loialitate. Ei sunt notorii privind succesul lor și au tendința de a-i învinovăți pe angajați pentru greșelile lor. Confruntarea cu acest tip de șef poate fi riscantă.

2.Micromanagerul

Micromanagerii sunt șefi care se implică în fiecare aspect al muncii unui angajat, pentru că au teama de a nu pierde controlul. Le place să verifice în mod frecvent progresele și să revizuiască sarcinile finalizate, provocând tensiuni între angajați. Ei nu numai că nu știu ce se întâmplă, dar încep să creadă că angajații îi amăgesc.

3.Visătorul

Acest șef poate deveni un visător fără speranță care își stabilește singur goluri fără a oferi planuri concrete pentru a le realiza.

4.Flip-flopperul

Cum îți poți atinge obiectivele în cazul în care golul continuă să avanseze? Aceasta este problema de a lucra pentru un flip-flopper, a cărui lipsă de direcție și de convingere poate pune angajații într-o situație fără câștig. Având un astfel de șef, deseori te poți confrunta cu vina necuvenită sau și mai rău…cu unele eșecuri. Uneori, limitele misiunilor date de acest șef depășesc puterile tale.

5.Supraveghetorul

Un șef supărător care tinde să răscolească prin ideile altora, împiedicând dezvoltarea unui mediu colaborativ și. Prin fobia se poate spune că el pune punct spiritului de echipă între angajați. Atitudinea acestui șef, care este dominatoare, îngreunează angajații, care pot să pună la îndoială cea mai bună abordare a unei sarcini date.