TREBUIE să le VIZITEZI! 4 locuri incredibile din Bulgaria!

1.Cascadele Krushun

Cascadele Krushun sunt cele mai mari cascade de travertin din țară, care au un număr mare de pârâuri, bazine, precum și o bogată floră și faună. Sunt situate în zona Maarat, la 34 km de orașul Lovech, în partea central-nordică a Bulgariei. Cascadele atrag prin apa cristalină, dar și vegetatia densă și verde a acestei zone. Prima impresie a vizitatorului este sentimentul că prezent pe o insulă exotică.

2.Golful Bolat

Golful Bolat este situat la 2 km de Cape Kaliakra și la 76 km nord de Varna. Formațiunile cu peșteri înconjoară golful, creând o lagună nisipoasă confortabilă și pitorească, care atrage iubitorii de a se recrea. De aici aveți o priveliște uluitoare spre Capul Kalikara, aflat la 2 km de mare. 

3.Ochiul vulturului

„Eye of the Eagle” – o punte de observare, a cărei înălțime este de 1563 de metri deasupra nivelului mării, este situată lângă muntele Sf. Ilie, Rodopi. De pe punte se vede clar o priveliște uimitoare munților din Bulgaria și Grecia, satele din apropiere și pitorescul Cheile Buinovskoe. Puteți ajunge în acest loc cu jeep-ul sau mountain bike sau pe jos. Drumul care duce la stația de observare începe în satul Yagodina.

4.Piramidele din Melnik

Piramidele de nisip din Melnik sunt un fenomen natural unic. Ele s-au format din cauza eroziunii solului, iar în fiecare an se schimbă. Înălțimea formațiunilor de nisip este de 100 de metri. Lângă piramide este un mic oraș, Melnik cu o populație de aproximativ 300 de persoane. Melnik este cel mai mic oraș din Bulgaria.