Te-ai gândit vreodată la asta? Află cum se comportă creierul tău când ești îndrăgostit cu adevărat

Atunci când ești îndrăgostit, fluturii îți zboară prin burtă. Dar te-ai gândit vreodată ce face creierul tău când îți găsești dragostea? Dragostea este considerată o emoție, un sentiment. Neurologia și fiziologia creierului are, de asemenea, un rol imens în dezvoltarea relațiilor puternice.

Oamenii de știință au studiat rezultatele scanării creierului a sute de oameni aflați în diferite stadii ale relațiilor de dragoste și de familie. Ei au observat că la oamenii la care relațiile erau fericite și de lungă durată, trei zone speciale ale creierului au fost activate vizibil. Acestea sunt:

  • regiunile asociate compasiunii și empatiei
  • regiunea asociată controlului propriilor emoții și stres
  • regiunea asociată iluziilor pozitive

Ultima regiune este denumită oficial cortexul prefrontal ventromedial. Aceasta este zona în care este tratată condamnarea: atunci când criticăm ceva, pe cineva. Știi ce se întâmplă cu această parte a creierului când ești îndrăgostit? Activitatea sa este REDUSĂ . Când ești îndrăgostit, creierul tău decide să suspende crearea emoțiilor negative. 

Nu e grozav? Hai mai departe să vedem!

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignori orice calitate proastă a unei persoane sau să justifici comportamentul său un flagrant rău. Dar acest lucru sugerează că, chiar și la nivel neurologic, știm că pentru ca relația să aibă succes, trebuie să ne punem la o parte neajunsurile și să ne închidem ochii în față emoțiilor negative.

Este cu adevărat cel mai greu, nu-i așa?

Când sunteți împreună pentru o lungă perioadă de timp, vă vedeți reciproc. Dar dacă o persoană chiar iubește, atunci fiziologia sa va vorbi despre asta și nu condamna partenerul într-un mod excesiv. În dragoste devenim mai moi, mai compasionați, mai înțelepți.