Studiu: Femeile educate beau mai mult alcool

Cu cat creste nivelul de educatie cu atat creste si cantitatea de alcool pe care o beau femeile, sustine un studiu britanic realizat de London School of Economics. Potrivit acestuia femeile cu educatie superioara au sanse de doua ori mai mari sa bea zilnic comparat cu femeile mai putin educate. De asemenea, femeile educate recunosc mai usor ca au o problema cand vine vorba de cat de mult si de des beau.

„Femeile educate par a fi cele care dezvolta tipare problematice cand vine vorba de consumul de alcool”, noteaza editia online a Telegraph. Predispozitia la un consum ridicat de alcool poate fi prezisa inca din timpul scolii. Studiul arata ca elevele cu note mari la testele date incepand cu varsta de 5 ani au sanse mai mari sa bea in exces.

Studiul a implicat cateva mii de britanici, atat barbati cat si femei, in varsta de 39 de ani, totii fiind nascuti in Marea Britanie in aceeasi saptamana in 1970. Cercetatorii le-au urmarit parcursul scolar si performantele academice dar au aplicat si chestionare regulate referitoare la stilul de viata prezent si trecut.

Raportul studiului ofera si cateva posibile explicatii pentru acesta legatura intre educatie si consumul de alcool. Femeile educate au tendinta de a amana pe cat posibil responsabilitatile de parinte. Acestea au o viata sociala mai activa sau lucreaza in medii predominat masculine in care exista o cultura a consumului de alcool. De asemenea,e posibil ca acestea sa fi crescut in familii din clasa sociala de mijloc unde si-au vazut parintii consumand regulat alcool.

„Persoanele mai bine educate au un venit mai mare si in prezent suntem martorii  unui publicitati crescute facuta vinului in care femeile sunt publicul tinta”, adauga purtatorul de cuvant al organizatiei de caritate Alcohol Concern pentru publicatia britanica.

Cercetarile au identificat o legatura similara intre educatie si consumul de alcool in cazul barbatilor insa corelarea nu e la fel de puternica.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *