Stresul te poate face bolnav! Aceste 5 SOLUȚII te vor ajuta să scapi de el și să fii sănătos

S-a dovedit științific că până la 30% dintre oamenii de pe glob se confruntă cu probleme de sănătate fizică și mentală. Cum se poate cunoaște dacă presiunea, oboseala și stresul sunt intense și cum se poate de luptat împotriva lor? Iată cinci semne că stresul te face bolnav!

1.Erupțiile cutanate
În timpul momentelor stresante, sistemul imunitar începe să elibereze prea multă histamină, care , la rândul ei duce la o reacție alergică. În plus, această problemă poate cauza o sensibilitate crescută a pielii.

Soluție:
Rezistă tentației de a te scărpina și folosește creme pentru a calma mâncărimea. O baie liniștitoare cu lapte de ovăz este de asemenea o idee bună.

2.Schimbări de greutate
Organismul eliberează excesul de cortizol atunci când ești stresat, ceea ce împiedică prelucrarea corectă a zahărului în sânge. Ca rezultat, unii oameni cresc în greutate, în timp ce alții o pierd.

Soluție:
Dacă știi că greutatea ta se schimbă din cauza malnutriției sau supraalimentării, este bine să căuți alte modalități de a face față sentimentelor. Unele dintre opțiunile mai sănătoase includ creativitatea sau exercițiul fizic.

3.Durerile de stomac
Dacă programul tău este foarte încărcat și ești mereu stresat, tractul digestiv este susceptibil de a suferi. În acest fel crește producția de acid digestiv, care provoacă apariția gazelor, balonărilor și arsurilor la stomac.

Soluția:
Băuturile de ghimbir reduc grețurile, iar ceaiul de mentă scade spasmele și gazele. Dacă te confrunți cu zile severe, consumul alimentelor moi este o idee bună, deoarece te ajută să reduci simptomele până când vei scădea nivelul de stres din viața de zi cu zi.

4.Acnee
Deși acneea este frecventă în rândurile adolescenților, adevărul este că stresul poate provoca acnee și la adulți. Când ești stresat, corpul eliberează mai mulți hormoni.

Soluție:
Caută creme care nu conțin miros și conservanți care nu afectează pielea sensibilă. În plus, dacă porți machiaj pe parcursul întregii zile, asigură-te că îl scoți înainte de a merge la culcare.

5.Durerile de cap și tensiunea
Mușchii gâtului și capului devin tensionați în timpul unei perioade de stres, care la rândul lor duc la dureri de cap și tensiune. Această durere poate afecta și ochii, ceea ce face dificilă concentrarea asupra muncii.

Soluția:
Pune o compresă rece pe ochi și tâmple – ajută la reducerea inflamației în această zonă. Asigură-te că stai într-o poziție corectă la masă și în fața calculatorului. Încearcă și masajul, care este una dintre cele mai bune modalități de relaxare a mușchilor.