Știai asta?! Lacrimile umane sunt de 3 tipuri!

Se pare că și lacrimile sunt de diferite tipuri. Există trei tipuri de lacrimi umane: bazale, reflexe și emoționale, care diferă în funcție de compoziția chimică. Mai jos îți prezentăm tot ceea ce înseamnă aceste tipuri de lacrimi, astfel le vei putea distinge când le verși.

Lacrimile BAZALE se evidențiază în mod constant în cantități mici, umezind corneea și protejând ochii de praf și bacterii. Aceste lacrimi conțin lizozima enzimă, care luptă împotriva bacteriilor și conțin enkephalin leucina – un analgezic natural. Ele apar în mod constant fără permisiunea sau dorința celui care le varsă! Apropo, în primele zile ale vieții sale bebelușii plâng exact cu astfel de lacrimi.

Al doilea tip de lacrimi, cele REFLEXE sunt reacția organismului la stimuli, de exemplu, ceapă sau gazul lacrimal. Acestea sunt lacrimi fiziologice, care „alertează ochiul” pentru a scăpa de diferite iritări, hidratând ochiul.Cu aceste lacrimi, ochii noștri vor să scape de particule străine.

Cel de-al treilea tip, lacrimile emoționale, include lacrimi de la emoții, atât negative, cât și pozitive – ele se evidențiază atunci când o persoană se află într-o anumită stare. Acestea conțin hormoni specifici ai prolactinei într-o concentrație mult mai mare decât lacrimile bazale și reflexe, care pot fi percepute chiar și prin miros. Faptul este că lacrimile emoționale conțin hormonul prolactin, care oferă bună bunăstare psihologică. Apropo, singura creatură vie care poate plânge lacrimile emoționale este omul. Anterior, oamenii de știință au crezut că astfel de lacrimi apar atunci când trebuie să se introducă din corp câteva elemente chimice. Acum ei au decis că astfel de lacrimi apar la o anumită durere emoțională.