Știai asta?! De ce urangutanii sunt, uneori, introverți?

În lumea maimuțelor, urangutanii sunt singuratici. Spre deosebire de semenii lor care preferă să meargă pe pământ, urangutanii își petrec cea mai mare parte a vieții în copaci. Brațele lor puternice și lungi, sunt ideale pentru balansare și sărituri de la ramură la ramură. Poate că acest mod de viață într-un anumit sens a influențat faptul că urangutanii preferă singurătatea și rareori se adună în turme.

Pe lângă diferențele fizice și geografice, mulți urangutani sunt într-adevăr mult mai puțin sociali decât omologii lor din Africa. În timp ce cimpanzeii sunt bine cunoscuți pentru interacțiunile lor sociale complexe, urangutanii tind să rămână singuri. Studiile recente arată că, în realitate, urangutanii sunt animale drăguțe.

De exemplu, în copilărie urangutanii petrec mult timp cu mama lor, până când împlinesc 7-8 ani. Aceasta este una dintre cele mai lungi perioade ale relației dintre mamă și copil în regnul animal. Când urangutanul devine destul de mare și pleacă de la mamă, el trăiește singur. Pentru a găsi suficientă mâncare, maimuțele se rătăcesc în toată jungla și pur și simplu nu au timp să se întâlnească. Urangutanii au o înălțime care începe de la 1,25 la 1,5 metri, femelele cântaresc de la 30 la 50 de kilograme, iar masculii – de la 50 la 90 de kilograme.

În pădurea de mlaștină din nordul Sumatrei s-a găsit un grup de urangutani, ai căror membri erau la fel de sociabili ca și cimpanzeii. Se pare că, atunci când urangutanii trăiesc într-un loc unde nu au nevoie să concureze pentru mâncare, ei nu formează grupuri mari. Această mlaștină a avut cel mai mare număr de urangutani înregistrat în întreaga istorie a studiilor.