ȘTIAI ASTA? Află care este motivul pentru care verigheta se poartă pe al patrulea deget!

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce partenerii care se căsătoresc, poartă inelul pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă? Îmbrăcarea inelelor unul altuia este semnul dragostei și al angajamentului unuia față de altul. Dar oare de ce acea verighetă trebuie îmbrăcată pe degetul inelar?

Există totuși mai multe explicații, iar fiecare cultură își are propriile sale convingeri. Iată care sunt teoriile care presupun anumite condiții sau motive pentru care acest inel se pune anume pe degetul inelar al mâinii stângi.

Teoria chineză

Potrivit miturilor chinezești, fiecare deget în parte reprezintă o anumită importanță din viața fiecărui om. Degetul mare reprezintă familia, degetul arătător este pentru frați, degetul mijlociu este pentru tine, degetul inelar este pentru partenerul de viață, iar degetul mic este pentru copiii. Deci iată, inelul de nuntă este întotdeauna purtat anume pe acest deget.

Teoria greacă și romană

Teoria elenă spune că oamenii au în corp o arteră cunoscută ca și „cava amoris”.  Căile acestei vene sunt legate de inimă și de cel de-al patru-lea deget al mâinii stângi. Această venă mai este numită și vena iubirii. Acesta și este motivul pentru care poporul grec și cel roman cred că prin purtarea inelului de nuntă pe degetul inelar împărtășeșsc iubirea și cea mai importantă partea a corpului cu partenerii lor.

Teoria americană

Americanii au propria lor versiune chiar dacă oamenii au purtat timp îndelungat verigheta pe degetul inelar.  Ei și-au dat seama că cel mai des accidentat deget, dar și cel mai folosit este cel din mijloc. Și astfel,prin purtarea verighetei pe degetul mijlociu,se va deteriora și își va pierde strălucirea.

Al patrulea deget de la mână este cel de-al doilea deget cel mai puțin folosit după degetul mic. Și,din moment ce este mai puțin predispus la accidente,este cel mai sigur pentru purtarea bijuteriei de nuntă atât de importante. În plus,motivul pentru care a fost respinsă purtarea pe degetul mic este că e prea mic pentru inel.