Spre Londra cu țigarete, dar fără succes. Poliția de frontieră i-a prins

Doi bărbați cu cetățenie română s-au ales cu procese verbale pe Aeroportul din Chișinău, după ce au încercat să treacă controlul vamal cu 13 760 de țigări de mărcile comerciale ”Marlboro”, ”Kent” și ”Parliament”, camuflate în bagaje. Valoare totală a produselor de tutngerie este estimată la 3,5 mii de euro.

În punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali au dejucat cu succes două tentative de trecere ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera de stat. Cazurile au fost înregistrate la data de 9 mai curent, pe sensul de ieşire din R.Moldova.

media_146287577040760100

Amedia_146287577691107800stfel, acţionând în baza anlizei de risc, în cadrul controlului de rutină efectuat as
upra pasagerilor şi bagajelor ai cursei aeriene Chişinău-Londra, echipa mixtă a redirecţionat mai mulți pasageri, pe coridorul roşu de traversare, pentru verificări suplimentare.

În cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra bagajelor a două persoane au apărut suspiciuni rezonabile, fiind depistate 13 760 țigarete de mărcile comerciale ”Marlboro”, ”Kent” și ”Parliament”, camuflate în vederea transportării ilicite.

De menționat că, ambii bărbați sunt cetățeni români și au nume de familie identice. Valoarea produselor de tutungerie pe piaţa europeană este estimată la circa
3,5 mii euro.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, românii s-au ales cu câte un proces-verbal conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi în cuantum de 3000 lei. După finisarea proceselor de documentare, contravenienți şi-au continuat cursa.

 

Liliana Vasilieva

Stagiară

Studentă anul III, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Universitatea de Studii Europene din Moldova

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *