SIGUR NU ȘTIAI ASTA! Vezi motivul ciudat pentru care domnișoarele de onoare se îmbracă în haine identice

Astăzi, rolul domnișoarelor de onoare constă în împărțirea responsabilităților pentru organizarea unei nunți. Domnișoarele de onoare aranjează o mireasa, ajută cu tot felul de sfaturi despre nuntă și rochia miresei. Cu toate acestea, ele mai aveau o responsabilitate, ușor diferită și nu atât de distractivă. Aia de a proteja mireasa.

Tradiția invitării oaspeților la nuntă provine din Roma antică. La acel moment, legea romană recunoștea căsătoria numai dacă evenimentul a avut loc în prezența a cel puțin 10 martori. Pentru aceasta, mirele și mireasa își invitau familia și prietenii la ceremonie. Domnișoarele de onoare au fost dintotdeauna martori oficiali ai unei căsătoriei.

În Roma antică, mireasa trebuia să meargă în orașul mirelui pentru oficializarea căsătoriei. În timpul acestei călătorii ea era însoțită și de domnișoarele de onoare. Pe atunci, mireasa nu purta rochie albă și nu se diferenția de domnișoarele de onoare. În drumul spre localitatea mirelui, mireasa era expusă riscului de a fi atacată, răpită sau chiar omorâtă. Pentru a fi protejată, celelalte domnișoare de onoare se îmbrăcau la fel ca ea cu scopul a crea confuzie în rândurile atacatorilor.

Dar nu numai. De asemenea, se presupune că domnișoarele de onoare se îmbracă la fel pentru a crea confuzie gurelor rele sau pentru cei care doresc gânduri negative miresei.

Acest lucru este bun pentru mireasă, dar cât de sigur este și pentru domnișoarele de onoare? Astăzi, pot fi confundate între ele numai domnișoarele de onoare, deoarece acum ele nu se mai îmbracă ca mireasa.