Sfatul sexologului: Preludiul NU este recomandat pentru o partidă reuşită

Bez Stone încurajează femeile să obţină împlinirea sexuală, însă nu recomandă preludiul ca element fundamental al unei partide reuşite. Eşti convinsă că preludiul este o rundă de încălzire obligatorie pentru ca trupul unei femei să fie pregătit pentru actul sexual. Cu toate acestea, Bez Stone susţine că există numeroase motive pentru care ar trebui să elimini această etapă din rutina voastră intimă.

1.Preludiul transformă penetrarea în ţelul suprem al actului sexual

Penetrarea este o parte a actului sexual, însă nu este sinonimă cu întreg actul, întrucât există atât de mult teren intim ce poate fi explorat pe care de regulă îl pierzi din vedere atunci când te concentrezi asupra penetrării. Gândeşte-te la momentele pasionale pe care le aveai înainte de a-ţi începe viaţa sexuală, când nu te mai săturai de sărutat şi mângâieri. Actul sexual devine mai intens pe măsură ce începi să te concentrezi mai puţin asupra ideii că trebuie să îl închei prin penetrare.

2.Ţelurile nu au ce căuta în ecuaţie

Ideal la locul de muncă, un target nu este benefic în cazul interacţiunii intime, întrucât diminuează libidoul unei femei. Acest lucru se întâmplă pentru că acel scop bine definit transformă legătura sexuală într-o goană nebună către linia de final. În plus, ideea de a avea un scop anume te obligă să procesezi mental actul în loc să te bucuri de fiecare senzaţie resimţită la nivelul corpului. În plus, dacă partenerul se concentrează asupra ţelului final, tinde să aplice mai multă presiune fizică decât i-ar plăcea în mod normal unei femei. Ţi s-a întâmplat, probabil, cel puţin o dată ca bărbatul să te atingă din ce în ce mai repede şi mai apăsat, în încercarea de a spori starea de excitaţie, în timp ce tu ţi-ai fi dorit un ritm mai lent. Pentru ca ritmul să fie ideal, trebuie ca partenerii să îşi schimbe puţin abordarea cu privire la desfăşurarea întregului act sexual.

3.Sexul bazat pe aceeaşi formulă ucide satisfacţia

Cea mai puţin plăcută parte a actului sexual care începe obligatoriu cu un preludiu clasic este că decurge, de regulă, în aceeaşi ordine de fiecare dată. Seamănă mai degrabă cu o reţetă decât cu o povestire erotică. Gândeşte-te aşa: ţi-ar plăcea să porţi aceeaşi conversaţie cu partenerul în fiecare seară, pentru tot restul vieţii? Chiar dacă ar fi o conversaţie extraordinară, şi-ar pierde farmecul în timp. Ar înceta să mai fie o conversaţie şi s-ar transforma într-un scenariu repetat la infinit.

Încearcă, prin urmare, să schimbi „conversaţia” sexuală făcând din actul sexual un eveniment care să lase loc de alegeri. Opriţi-vă în mijlocul actului sexual dacă simţiţi asta, în loc să vă simţiţi obligaţi să ajungeţi amândoi la orgasm de fiecare dată. Ţelurile impuse sunt cele care ucid libidoul unei femei. Ataşează aşteptări actului sexual, iar aşteptările creează presiune inutilă, care le împiedică să se bucure de fiecare moment în parte. Odată ce ştii că nu eşti obligată să ajungi undeva anume în urma actului sexual, dorinţa creşte simţitor, fiindcă scad aşteptările.

Nu în ultimul rând, analizează rutina sexuală din cuplu şi schimbaţi pe ici pe colo etapele actului sexual. Satisfacţia va veni la pachet cu surprizele rezultate în urma schimbării scenariului sexual.