Semnele care îți arată că vei divorța!

Fiecare relație este diferită. Cercetătorii au descoperit că ar putea exista un semn improbabil de a prevedea divorțul și acest lucru afectează cuplurile care sunt prea afectuoase în primii câțiva ani de căsătorie.

Cercetătorii au chestionat peste 168 de cupluri timp de 13 ani pentru a înțelege care este motivul unui divorț și pentru a descoperi ce semnale prezic divorțul și ce semne indică o căsnicie sănătoasă de lungă durată.

Potrivit studiului, cuplurile care sunt prea afectuoase la început de relație, înseamnă că au mai multe niveluri de afecțiune mai ușor de înțeles față de celălalt și au mai multe șanse de a divorța.

„Unii oameni sunt prinși în infatuarea unei relații precum că „dragostea este oarbă” și se știe că infatuarea nu este o stare de lungă durată. După ce dispare, trebuie să privim ce a mai rămas între cei doi parteneri și dacă nu există altă legătură decât pasiunea, relația este probabil se va destrăma”, spune Madeleine Mason Roantree, psiholog în relații.

Afecțiunea față de soțul / soția nu este întotdeauna un semn rău.

„Există o diferență în a fi un tot întreg încât împrejurimile și contextul social sunt ignorate față de un cuplu, în general, cei doi parteneri devenind sensibili unul față de celălalt”, a spus Mason Roantree. 

Semne suplimentare de divorț, potrivit lui Winter, sunt „o lipsă de efort pentru relație și o lipsă de apreciere pentru partener”.

Pentru ca o căsnicie să aibă succes, o afecțiune fermă și neclintită față de celălalt este importantă pentru a stabili o „legătură maritală stabilă”, potrivit autorilor studiului.