Sapiosexualitatea – o nouă tendință a tineretului modern

Ultimul studiu al cercetătorilor australieni descurajează! Doar 8% dintre tineri consideră că inteligența este caracteristica cea mai atractivă din punct de vedere sexual.

Principalul autor al studiului, Gilles Zheniak de la Universitatea din Australia de Vest, spune că: „Există puține diferențe între bărbați și femei cu privire la nivelurile lor preferate de inteligență privind potențialii parteneri”.

Studiul este dedicat „sapiosexualității” – termen folosit pentru a descrie persoanele care, datorită acutenței minții lor, mai presus de toate apreciază aceleași calități ale unui posibil partener de sex opus.

Deși inteligența este de obicei estimată de majoritatea celor 383 participanți la sondaj, în al doilea rând, ea prevalează în ceea ce privește caracteristicile de bază non-fizice preferate pe picior de egalitate cu bunătate și înțelegere, care a ocupat a treilea și a patrulea loc în lista calităților dorite ale potențialilor parteneri sexuali.

Aproape 8% dintre participanții la studiu au pus intelectul pe primul loc. Cercetătorii consideră că acest lucru poate indica o prioritate în obținerea unui loc decent în viață și în continuarea descendenței intelectuale.

În orice caz, oamenii de știință consideră că o astfel de tendință este pozitivă și nu exclude creșterea influenței acestui factor. Cel mai probabil, sapiosexualii vor prelua conducerea în ceea ce privește găsirea posibililor parteneri sexuali.