Reținuți în timp ce pescuiau pe malul Nistrului. Au prins circa 50 kg de pește

Trei bărbați au fost prinși de către  inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Soroca în timp ce prindeau pește pe malul Nistrului. Cazul a avut loc în data de 29 martie la ora 05:00. Potrivit inspectorilor, până la reținere, bărbații au reuşit să prindă aproximativ 50 kg de peşte – meriană, biban, roșioară, caras argintiu, avat, știucă.

La cererea poliţiştilor de frontieră de a prezenta actele ce le-ar fi permis practicarea pescuitului, aceştia au declarat că nu deţin niciun fel de autorizaţie, mai mult ca atât, pescuiau cu ajutorul unui mincioc cu lumină, cât și aveau la ei un transformator electric și o baterie de acumulatoare.

Polițiștii de frontieră le-au aplicat amenzi în valoare de 400 de lei fiecare, iar cele 50 kg de pește, împreună cu dispozitivele prohibile au fost ridicate și transmise Inspectoratului piscicol pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră, alături de alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului, fiind conştienţi de consecinţele negative produse prin braconaj în apele de frontieră, desfăşoară, în mod constant, acţiuni de prevenire şi contracarare a acestui fenomen.

La fel, amintim că începând cu 1 aprilie 2016 în R. Moldova va fi interzis pescuitul sportiv şi amator al tuturor speciilor de peşti, dar şi pentru dobândirea moluştelor, crustaceelor. Măsura respectivă va fi impusă pe durata a 70 de zile.

Irina Cofanov

Stagiară

Studentă anul III, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Universitatea de Studii Europene din Moldova

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *