Renato Usatîi anunță proteste de amploare și un posibil RĂZBOI civil

Liderul PPPN, Renato Usatîi, consideră că R. Moldova, ca stat, va supraviețui doar dacă se va reuși înlăturarea actualei guvernări până în anul 2018. În acest scop, Usatîi a promis că, începând cu luna aprilie, va organiza cele mai mari proteste din istoria R. Moldova, transmite argumentul.info.

Apreciind situaţia social-politică din ţară, liderului PPPN a scris pe Facebook că „participarea la alegerile prezidenţiale după scenariul lui Plahotniuc şi păstrarea, totodată, a Parlamentului în componenţa actuală nu este doar o greşeală, ci şi o crimă”.

Actualul context politic l-a determinat pe Usatîi să creadă că situaţia din R. Moldova va continua să se agraveze, menţionând că doar prin proteste „moldovenii vor demonstra că nu-şi vor da ţara”.

În opinia primarului de Bălți, autorităţile României au convins UE şi SUA să-l susţină pe Vlad Plahotniuc.

„Sprijinul Bucureştiului pentru Plahotniuc este înţeles. În curând ne vom confrunta cu unele provocări. În Moldova va fi testat terenul, vor fi organizate marşuri unioniste mediatizate. Într-un cuvânt, vor promova postulatul privind unirea salvatoare ca unica soluţie pentru ţară”, a prezis Usatîi.

Aseară, într-o transmisiune în direct pe Facebook, Renato Usatîi a declarat că o eventuală tentativă de unire a celor două maluri de Prut va declanșa un război civil și că el este gata să iasă cu arma în mână pentru a apăra suveranitatea și statalitatea R. Moldova.

Grigore Vieru_Fb_Renato Usatii

 

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *