Poveste de dragoste tulburătoare. Au făcut dragoste și s-au căsătorit neștiind că sunt frate și soră

……România, județul Dâmbovița. Doi tineri frumoși, îndăgostiți, care au făcut cunoștință la Paris decid să se căsătrească în secret în orășelul de pe Siena. Întorși în țară aceștia au avut parte de surpriza vieții lor……

Și acum în cimitirul Bellu se găsește marele monument funerar al celor doi tineri. Este vechi. Are mai bine de 100 de ani. Un monument care ascunde în el un infinit de emoții al dragostei dintre cei doi tineri. Romeo și Julieta de Dâmbovița, o dragoste pe cât de puternică pe atât de șocantă.

Iubirea dintre cei doi a început în secolul al 19-lea. Constantin Poroianu, un tânăr frumos, fiu al unui moșier din Oltenia, pleacă în Franța….la studii. Energicul băiat s-a îndrăgostit repede de o franțuzoaică frumoasă.

Ulterior, ea rămâne însărcinată. Constantin a cerut tatălui său să-i permită să se căsătorească. Părintele însă i-a cerut fiului să se întoarcă acasă. Constantin a lăsat în urmă, la Paris, rodul dragostei sale cu acea franțuzoaică.

Era în România deja. Cu timpul a moștenit bogățiile tatălui său. A ajuns să fie unul dintre cei mai importanți moșieri ai țării. Se căsătorește. A conceput un copil, un fiu. Pe atunci era obiceiul ca cei bogați să învețe la Paris. Fiul lui Constantin pleacă la Paris. Aceeași cale ca și a tatălui său.

Fiul lui Constantin, la fel, se căsătorește în secret cu o franțuzoaică superbă. A aflat teribila veste, precum că s-a căsătorit cu sora sa, abia când a venit cu ea acasă…Șocul a fost de nedescris…

A urmat un act de sinucidere. Cei doi au deciș să-și pună capăt zilelor. La scurt timp, Constantin s-a sinucis și el. A lăsat averea sa primăriei din Caracal, prin testament.