Păzea poliția, dar acum păzește oile!!! Un polițist din cadrul DP a ”furat” un câine și l-a dus la stână

De la câine polițist, la dădacă pentru oi. Șeful izolatorului de detenție provizorie din cadrul Direcției de Poliție Chișinău ar fi ”furat” un câine de pe teritoriul DP, pe care l-ar fi dus la o stână. Cel puțin, acest caz a fost înregistrat de către ofițerii din cadrul SPIA și urmează a fi documentat.

Bercut, câinele care a devenit polițist cu un an și jumătate în urmă,  a fost adus, în cadrul Direcției de Poliție, de către Sergiu Begal, șeful adjunct al izolatorului din DP. Sergiu Begal a plecat după o anumită perioadă din cadrul DP, iar câinele l-a lăsat să servească în continuare angajații direcției.

Eu am adus câinele de la țară, de la mine de acasă, căci tatăl meu nu reușea să aibă grijă de el. Am fost cu mașina și l-am adus să păzească izolatorul, dar nu pentru a fi dus la stână, a declarat Sergiu Begal.

Însă, viața de polițist a lui Bercut nu a fost lungă. Acum, aproape un an de zile în urmă, șeful izolatorului din cadrul DP, Eduard Iarmenco ar fi luat câinele fără a anunța pe cineva sau fără înregistra undeva această acțiune și l-ar fi dus să fie strajă la o stână, care ar aparține unei rude de ale sale.

!!! Din moment ce câinele era pe teritoriul Direcției de Poliție, potrivit legii, șeful izolatorului ar fi trebuit să anunțe superiorii săi, pentru a vedea dacă acțiunea sa nu se încadrează în depășirea atribuțiilor de serviciu și dacă este permis de a acționa în acest mod. Acest lucru nu a fost făcut, iar Iarmenco a luat un lucru ce aparține DP, chiar dacă câinele nu a fost pus la balanța DP. 

Vitalie Moisei, șeful SPIA a declarat că materialul a fost transmis Procuraturii Municipale pentru a fi examinat. În cazul în care procuratura va stabili că acțiunea înfăptuită de către șeful izolatorului de detenție provizorie din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, este o infracțiune, angajații SPIA vor deschide o anchetă internă, în care Eduard Iarmenco va fi documentat disciplinar.

Șeful izolatorului din cadrul Direcției de Poliție, Eduard Iarmenco a refuzat să comenteze situația.

Foto câine: poză simbol

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *