Pasajele subterane din Chișinău, între ruine și noroi

Scări risipite, gunoi, întuneric, gherete stricate și miros insuportabil de urină. Astea le-am văzut și simțit coborând într-un pavaj din sectorul Botanica al Capitalei. De fapt, practic toate trecerile subterane, din Chișinău, se află într-o stare stare deplorabilă. Excepție fac câteva treceri subterane care sunt închiriate de unii agenți economici. Aceștia au grijă de ele.

Indiferent de sector coborând scările pavajelor mi-am creat impresia că mă aflu într-o peșteră sau într-un beci. Uneori sunt asemănătoare cu bunkerele unde se păstrează bombele și parcă te aștepți la vreo zguduitură. Cel mai mult m-a mirat faptul că în aceste pavaje, nu mizeria sau starea acestora însă răbdarea și voința băieților care stau ore în șir cu chitara în mînă. Chiar de nu fac milioane, ei totuși continuă să cânte în ele zi de zi.

Unul dintre acești chitariști amatori este și Ion Pântea care spune că nu cântă pentru bani, dar pentru că vrea să fie auzit. Micul muzician spune că vrea să împartă emoțiile sale cu cei din jur, dar nu-i  reușește întrucât majoritatea trecătorilor, din cauza mizeriei și a mirosului neplăcut, se grăbesc să părăsescă pasajul.

„Încerc să nu stau prea mult aici, mirosul te dă jos, cânt aici în subterană deja de doi ani și în acești doi ani nu s-a schimbat absolut nimic, același gunoi și același miros. Oamenii nu prea au când asculta ce cânt eu, fiecare se străduie sa părăsescă pavajul cât mai repede ”, spune Ion.

Trecătorii la fel sunt nemulțumiți:

„Nu sunt cinci sau șase ani de cînd există aceasta problemă, sunt zeci de ani, oare nu s-a putut rezolva nimic de atunci?”, spune o doamnă.

„Încerc să evit trecerile subterane mai ales noaptea, căci și așa sunt întunecoase dapoi acum când se înnoptează mai repede. Ce să caut eu acolo, nu mai sunt treceri, sau transformat în vece-uri toate”, spun unii dintre trecători.

Autoritățile dau din mâini și spun că nu dispun de resurse financiare.

„La moment nu dispunem de surse financiare necesare pentru reparația acestora. Acum se discută despre cîteva proiecte de renovare a trecerilor subterane, dar mai este de lucrat asupra lor. Ce ține de pavajele închiriate, direcția transport şi căi de comunicaţie este responsabilă doar de reparația capitală a scărilor subteranelor date în arendă, însă întreținerea este pe seama chiriașilor”, spune vicedirectorul întreprinderii Transport și Căi de Comunicare, Vitalie Butucel.

Majoritatea trecerilor subterane au fost construite între anii 1970 și 1992 în perioada sovietică, iar de atunci nu au fost reparate niciodată. De la bun început cele 18 pavaje nu au fost prevăzute pentru dezvoltarea unor afaceri comerciale, ci doar pentru a ușura trecerea pietonilor acum însă sau transformat sau în business sau în vecee.

Am trecut pasajul într-o suflare, pășind atent gaura de canalizare și câteva sticle goale. În minte mi-a rămas o singură întebare:

-Ce este totuși mai periculos, traversarea neregulamentară a străzii sau „peșterile” întunecoase numite treceri subterane?

 

Autor: Cristina Eftodi

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *