Optimismul – cheia succesului

O tânără energică care cu ușurință combină două facultăți, una din ele fiind Facultatea de Arte Frumoase. De mic copil a îndrăgit tot ce are tangență cu frumosul, muzică, teatrul și dansul. La liceu a făcut parte din corul liceului unde participa alături de colegii ei la diferite concerte. De asemeni a facut și ore de muzică vocală. Însă dragostea de teatru a fost mult mai mare. De mică visa să ajungă actriță. În școală participa la diferite scenete și anume acolo a înțeles că teatrul este pentru ea. Acum când a venit la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, a aflat că are posibilitatea să se înscrie și la Arte Frumoase, și nu a ratat șansa. Este vorba de Marcela Slobodaniuc studentă în anul trei care reușește să îmbine utilul cu plăcutul și care vrea să i-a de la viață tot ce poate. Despre pasiunile, atracțiile și planurile pe viitor ale Marcelei aflăm din interviul ce urmează.

 • Faci studiile la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Ce te-a determinat să alegi această meserie ?

De anul trecut mă urmărește această întrebare. Jurnalismul este specialitatea care-mi descrie cel mai bine caracterul dinamic. Nu-mi place monotonia însă aici este locul unde pot fi auzită și unde pot lupta pentru adevăr, echidistanță și un viitor mai prosper aici acasă. Acum știu că există o serie de avantaje ale acestei meserii, oamenii cu care ai ocazia să interacționezi, sursele cu care ajungi să vorbești, locuri vizitate, multitudinea de informații noi. Iată de fapt ce m-a determinat să aleg jurnalismul.

 • În care domeniu al jurnalismului te regăsești mai mult ?

În Jurnalismul politic. Tot ce e legat de politică și de pătura conducerii m-au interesat în mod special încă când eram în liceu. Anul trecut am ales acest domeniu și pot să zic cu siguranță că nu regret, deoarece chiar profesorul este cel care ne creează o atmosferă de dezbatere politice la diferite teme actuale. De parcă suntem în Parlament, atâtă revoltă, atâtea discuții, critici care ne face ora cât mai înteresantă.

 • Faci Facultatea de Arte Frumoase, spune-mi te rog, ce înseamnă pentru tine teatrul?

Teatrul este un hobby pe care am avut ocazia să-l dezvolt în profesie, de mic copil visam să devin o actriță, să ies în fața unui public mai larg de cât păpușile din fața casei și să le comunic, să le transmit emoțiile pe care le trăiesc, să-i las cu lacrimi sau cu zâmbete. Îmi reușește să prind viață într-un rol, nu contează e negativ sau pozitiv, principal sau secundar. Actoria este locul unde pot să-mi degaj toate emoțiile și să acumulez cât mai multă energie pozitivă.

 • Care sunt, din punctul tău de vedere, acele calităţi ale unui actor fără de care acesta nu poate reuşi în carieră?

Actorul trebuie să iubească copiii deoarece în copii este Dumnezeu și doar aplauzele unui copil trec ca furnicile pe pielea celui de pe scenă. Cel mai sincer public este cel mic. Dar totuși un actor bun trebuie să fie încrezut în ceea ce face să-și iubească profesia, să iubească publicul și rolul pe care-l are. Trebuie să simți, să te integrezi de parcă-i vorba despre tine, trebuie să simți acele trăiri frumoase sau mai puțin frumoase. Niciodată să nu pierzi contactul cu publicul, lasă-l în suspans, să aștepte cu gura căscată, oare ce va urma. Privește-i pe toți, fă-o din suflet. Dacă nu ai toate aceste calități atunci actoria nu e pentru tine.

 • Marcela, cum ar fi fost viaţa ta fără artă?

Serios? Ca peștele fără apă…nu ar mai fi viață. E plină lumea de îndobitocire dar fără artă în general nu mai cunoșteam sensul frumosului, păcat că oamenii nu observă acest lucru. Arta este începutul tuturor începuturilor, arta de a trăi frumos. Arta este frână sufletului. Arta poate insufla speranță și tot așa aș descri-o până la cer, aș lăuda-o și aș pune-o pe primul loc în toate.

 • Care sunt lucrurile pe care actoria te-a ajutat să le înveţi despre tine, la un nivel personal?

Ceea ce mă vizează pe mine în actorie cred că e visul și dorința de a fi o actriță în primul rând pentru mine și oglinda mea apoi pentru public. Dar totuși orele de teatru au influențat mult la dezvoltarea mea în primul rând ca persoană apoi ca personalitate. Datorită rolurilor pe care le-am jucat până acum am înțeles cum e să fii în diferite sitauții ale vieții, plăcute și neplăcute uneori. De multe ori preiau poate vreun citat din piesa jucată și-l folosesc o perioadă bună de timp. Dar chiar fiecare caracter al rolului te ajută să-ți controlezi emoțiile chiar și în viața reală.

 • Ce pasiuni ai în puţinul timp liber care îți rămâne ?

Lecturarea a celor mai înteresante romane și iarăși mă las aprofundată în trăirile autorului astfel încercând să înțeleg fiecare detataliu, tot ce dorește el să ne transmită, nouă cititorilor. Sau ies la o plimbare alături de prietenii și încerc să introduc o temă de dezbatere astfel ne împărțim cu părerile noastre. Alte ori pur și simplu scriu texte în proză, îmi place să scriu, zeci de texte ascunse, texte inspirate din romane sau viața reală.

 • Povesteşte-mi despre proiectele în care eşti implicată în prezent.

Recent am participat la un concurs universitar Miss & Mister USM, pregătirile au durat două săptămîni și-mi furau practic tot timpul liber. Până la urmă am avut parte de un show pe cinste care a fost mediatizat la mai multe posturi de televiziune. În prezent pregătim piese de teatru cu Domnul Adrian Graur, actor, pentru o dezvoltare a teatrului de păpuși în Moldova și pentru formarea unui colectiv de actori.

 • Spune-mi câteva titluri de filme pe care le-ai văzut în ultimele două luni şi care te-au impresionat.

Filmul Culorile, este un film de gen Ficțiune, dramă psihologică, ce transmite o istorie de dragoste în care ea îl întîlnește pe bărbatul vieții sale. E o iubire de poveste. The over Boleyn Girl, o poveste soptuasă și senzuală despre intrigi, dragoste și drădare, derulat pe fundalul unui moment definitoriu în istoria Europei. Knock Knock, un film care ne demonstrează pînă la urmă că chiar cel mai fidel bărbat oricum pînă la urmă cedează în fața plăcerilor trupești și își înșeală familia.

 • Ce poate spune Marcela Slobodaniuc despre Marcela Slobodaniuc?

Este o persoană realistă dar iubește să viseze, iubește să fie în centru altenției dar uneori are nevoie să se refugieze în mica ei odaie și să nu fie deranjată de nimeni, îi place muzica și își dezvoltă abilitățile vocale la orele de teatru. Mereu veselă și psihologul problemelor cuiva dar agravarea propriilor probleme. Cea care mereu va iubi călătoriile și cea căre-i este frică de necunoaștere. Curajoasă, insistentă și prietenoasă. Mereu îi va plăcea să concureze.

 • Cine sau ce te face fericită acum?

Copii, ei sunt fericirea mea. Doi nepoței de la frate care știu ei cum să mă ducă în lumea lor cu Zmei și Zâne. Uneori pur și simplu plec la sala de fitness și-mi degaj toată energia sau la bazin, plutesc pe apă uitându-mă la stele, îmi place noaptea să înot. Discuțiile sufletești cu un bărbat care te iubește asta de fapt a fost cel mai bun calmant vreodată, sfaturile fratelui mai mare.

 • Ce planuri de viitor are Marcela Slobodaniuc?

Și când mă gândesc la viitor parcă-mi tresare ceva în piept, cred că inima și mă gândesc e de frică sau de nerăbdare și curiozitate. Sunt prea spontană pentru a-mi face planuri. Îmi place pur și simplu să-mi i-au valiza și să-mi sun prietenii de peste hotare să le zic că vara ce va urma e vara noastră. Dar până la urmă distracțiile cu distracții însă știu că va veni momentul în care va trebui să-mi fac planuri legate de viitoarea mea familie apoi carieră. Călătoriile, perosna iubită, familie și cariera. Iată planurile.

 

Autor: Cristina Eftodi

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *