Oamenii care plâng în timp ce privesc un film, sunt cei mai puternici. Află de ce!

Sociologii au stabilit că oamenii au tendința de a-i discrimina pe cei care plâng în timp ce vizionează filme. Tendința noastră este să credem că oamenii care plâng sunt personalități slabe din punct de vedere emoțional. Este destul de neașteptat să afli că manifestarea unor astfel de emoții în timpul vizionării unui film este de fapt un semn al unei mentalități puternice! Dacă plângi, lacrimile spun că ai o predispoziție de a manifesta empatie.

Empatia este o abilitate care îți permite să înțelegi ce simte o altă persoană prin proiectarea acestor emoții asupra ta. Fă-ți concluzii, analizând situația și comportamentul tău. De exemplu, caracterul Deanna Troi din serialul de televiziune „Star Trek: The Next Generation“ – este întruchiparea perfectă a unui om care nu este doar drăguț, dar, de asemenea, știe cum să arate empatie față de ceilalți.

Plângând în timp ce vizionezi un film înseamnă că ai abilitatea de a transfera starea emoțională pe care o altă persoană care o trăiește în funcție de expresia feței. Deși înțelegi că această durere aparține altcuiva, de exemplu, un actor, tu, de fapt, știi ce ar putea însemna asta pentru tine. Poate fi: rănire, durere sau bucurie. Același lucru îl vei simți, dacă ai un sentiment de empatie.

Persoanele cu un astfel de caracter sunt puternice din punct de vedere mental, deoarece astfel de izbucniri emoționale pot cu ușurință să epuizeze energia fizică Acest factor este o aptitudine socială importantă care este adesea ignorată sau pur și simplu subestimată. Predispoziția și abilitatea de a te empatiza te vor ajuta să reușești în educație, carieră și relații.