Nu vom mai avea unde să ne îngropăm morții?! Criză de locuri la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău

Cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău se confruntă cu o problemă „gravă”! Potrivit reprezentanților, care au grijă de acest loc de veci pentru muritori, aici mai sunt disponibile doar două sute de locuri. Pentru a rezolva problema locurilor, consilierii municipali au dispus cumpărarea unui nou teren. Astfel teritoriul cimitirului se va extinde cu 37 de ha. Terenul aparține comunei Grătiești.

Noul loc de veci va costa primăria Chișinăului aproximativ 40 de milioane de lei. Această sumă va fi achitată în rate până în anul 2022. Funcționarii de la primăria Capitalei mai au însă o soluție. Aceștia propun construcția unui crematoriu.

Biserica însă nu privește posibilitatea construirii unui crematoriu, considerând această idee ca fiind un păcat și contrar credinței ortodoxe. Totodată, și oamenii cred că construcția unui astfel de crematoriu nu este o soluție binevenită.

Alți oameni cred însă că construcția acestui crematoriu va fi numai bun, în condițiile în care cimitirul se extinde foarte rapid.

Construcția acestui crematoriu presupune și costuri foarte mari. Acesta ar costa aproximativ un milion de EURO.