NEREGULI LA DIP: A fost reangajat în funcție chiar dacă nu avea dreptul. Se întâmplă în Penitenciarul nr.15

A fost condamnat de Curtea de Apel, dar a revenit, totuși, în funcția pe care o deținea. Este vorba de Grecu Leonid, fost/actualul şef ajunct al serviciului operativ al penitenciarului nr. 15 Cricova, care a fost condamnat împreună cu Sergiu Vacari, fost ofițer operativ în cadrul Penitenciarului nr. 13 Chişinău, dar și Mustață Vladislav, fost șef al Serviciului securitate a Penitenciarului nr. 13 Chişinău. Cei trei inși au fost implicați în dosarul plimbărilor hoțului în lege Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”  și au primit închisoare de la 3 la 6 ani, cu suspendare și fără dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de probă de 3 ani.

Acum, să revenim la personajul principal, care este Grecu Leonid. În urma deciziei CA, reiese că Grecu Leonid nu avea dreptul e a ocupa funcții publice pe o perioadă de probă de 3 ani.

Fără titlu

Acesta, însă ce a făcut? A luat decizia instanței de fond, dintr-un alt dosar, și  împreună cu executorul judecătoresc, a impus administrația DIP să îl repună în funcție.  Ulterior, asta și s-a întâmplat, iar Grecu Leonid este acum iarăși şef adjunct al serviciului operativ al penitenciarului nr. 15 Cricova.

Surse e încredere ne-au comunicat că Grecu Leonid ar fi procedat astfel, deoarece în luna aprilie acesta ar urma să se pensioneze. O pensie a unui șef adjunct de penitenciar ar ajunge până la 6.000 de lei lunar.

Însă, hai să vedem cum persoanele responsabile din cadrul DIP l-au angajat, și aici sunt două presupuneri:

  1. Administrația DIP nu cunoștea despre decizia CA și l-a reangajat în necunoștință de cauză
  2. Administația DIP  a fost dusă în eroare prin prezentarea de acte false de către Grecu Leonid.

În urma acestor nereguli, către ministrul Justiției, a parvenit o înștiințare din partea părții vătămate în care a fost condamnat Grecu Leonid, care anunța ministrul Cebotari despre neregulile ce se petrec în sistemul DIP.

ddd

ddd1

Amintim că în presă au fost publicate informații despre faptul că mai mulți angajați ai penitenciarului numărului 13 din Capitală i-au organizat interlopului „Makena”, mai multe întrevederi, dar și deplasarea nestingherită pe teritoriul penitenciarului, cu martori, alți deținuți dar și un interlop de talie internațională, astfel făcând abuz de interesele de serviciu.

Şeful Penitenciarului 13 din 2012, Valeriu Munteanu, a afirmat atunci că deplasările lui „Makena” au fost efectuate în strictă conformitate cu legea. Munteanu n-a putut explica însă motivul deplasărilor condamnatului prin închisoare.

În aprilie 2012, 11 membri ai organizaţiei criminale „Makena” au fost condamnaţi în total la 175 de ani de detenţie pentru şantaj în interesul unei organizaţii criminale, crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, precum şi participarea la ea, decizie menţinută prin Hotărîrea Curţii Supreme de Justiţie.

bun1

bun2

 

VIDEO: Anatol Matasaru

CITESTE ȘI:

Ex-șefi din cadrul DIP, condamnați cu suspendare în dosarul „Makena”

Dosarul „Makena”: Trei foști angajați ai DIP, CONDAMNAȚI de Curtea de Apel. Cine sunt inculpații (INVESTIGAȚIE VIDEO)

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *