Moldoveanul care cultivă legume în deșertul Africii

Octav,  un tânăr din Republica Moldova care participă la un proiect de sprijin social-economic pentru oamenii nevoiași din țările Nord-Africane. Concetățeanul nostru îi învață pe oamenii obișnuiți cu viața din deșert să cultive legume de o înaltă calitate, chiar dacă acolo nu există bogatul sol moldovenesc.

Octav a declarat că și-a dorit din copilărie să viziteze țările din Africa. Era fascinat de viața din deșert, absolut deosebită de cea din țara noastră, de piramidele egiptene. La ora actuală, el este implicat într-un proiect de sprijin social-economic a persoanelor vulnerabile din țările din Nordul Africii.

Dat fiind faptul că legumele sunt produse necesare și benefice pentru organismul uman, iar cultivarea lor în nisipurile deșertului, unde apa poate fi găsită foarte rar, pare a fi ceva imposibil, a fost elaborată o tehnologie care permite totuși cultivarea legumelor, chiar și în pustiu. Această tehnologie este promovată inclusiv prin eforturile lui Octav.

El a menționat că tehnologia presupune cultivarea legumelor în apă, care conține toate substanțele pe care trebuie să le absoarbă aceste culturi pentru creștere. În această apă sunt crescuți și hrăniți pești, Iar materia rezultată din digestia acestora face ca mediul respectiv să devină unul benefic și pentru creșterea legumelor.

Totodată, cultivarea legumelor în baza acestei tehnologii permite obținerea unor produse ecologic pure de o calitate foarte înaltă.

Liliana Vasilieva

Stagiară

Studentă anul III, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Universitatea de Studii Europene din Moldova

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *