Moldovean reținut la frontieră. Riscă până la 2 ani pentru escrocherie

Polițiștii de frontieră în comun cu colegii ucraineni au depistat și reținut un cetățean al Republicii Moldova pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, stabilindu-se ulterior și faptul că acesta era dat în urmărire națională pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie.

Bărbatul a fost reținut datorită informației furnizate Dispeceratului Sectorului Poliției de Frontieră ”Troițcoe” de către un localnic, care a observat, la 50 de metri de frontiera de stat, o persoană necunoscută îndreptându-se spre hotar. Imediat după preluarea datelor, au fost alertați inspectorii Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care au reușit reținerea acestuia, fiind ulterior predat polițiștilor de frontieră din cadrul Direcției regionale Est.

Deoarece persoana reținută nu deținea asupra sa niciun act de identitate, aceasta s-a prezentat ca fiind locuitor al comunei Stăuceni, în vârstă de 37 de ani. Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că pe numele cetățeanului respectiv a fost emis mandat de arestare preventivă pentru sâvărșirea infracțiunii prevăzute de art. 190 al. (2) al Codului Penal al RM ”Escrocheria”.

Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal conform indicilor infracțiunii prevăzute de articolul art. 362 alin. (1) al CP al RM – Trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova prin eludarea sau sustragerea de la controlul efectuat la trecerea acesteia – care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 400 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *