Jocurile de noroc, patima elevilor din clasele gimnaziale

Jocurile de noroc ademenesc tot mai mulţi copii. În ultimele 12 luni, şase la sută dintre elevii claselor a opta şi a noua, majoritatea băieţi, au căzut în această patimă. Sunt datele alarmante ale Centrului Național de Management în Sănătate.

Potrivit studiului, peste şapte la sută sunt elevi cu rezultate slabe la învățătură şi copii care provin din familii înstărite.

Datele relevă că cinci la sută dintre adolescenţi au practicat jocurile de noroc, pe bani, prin intermediul internetului.

Situaţia gravă o confirmă şi detectivii care primesc tot mai multe solicitări din partea părinţilor pentru a-i urmări pe copii bănuiţi că ar fi dependenţi de jocurile de noroc.

Potrivit legii, amenzile pentru persoanele fizice care permit accesul copiilor de până la 18 ani în sălile de jocuri de noroc sunt de până la 2.400 de lei şi de 9.000 de lei pentru cele juridice.

Urmăriţi pe parcursul zilei de azi stirile de la canal 2 si Publika tv despre dependenta jocurilor de noroc la noi in tara si impactul lor asupra minorilor.Invitati sunt membrii Grupului de Jucători Anonimi din Chişinău.

Sursa: Publika.md

Sursa foto: unimedia.info

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *