IQ TEST. Testează inteligența ta răspunzând la aceste 3 întrebări simple

Toți am încercat, măcar odată în viață, să facem un test de IQ. Există o mulțime de întrebări în versiunea standard. Totuși, sunt  modalitate rapidă de a-ți testa nivelul de inteligență.

Cercetătorul Shane Frederic a dezvoltat un test dpentru abilitățile cognitive. Nu te grăbi, citește atent și răspunde coerent.

1.O rachetă de tenis și o minge costă împreună 1,10 euro. Racheta de tenis e mai scumpă cu 1 euro decât mingea. Cât costă mingea de tenis?

2.Într-o fabrică de textile, 5 cusutorese au nevoie de exact 5 minute pentru a coase 5 cămăși. În cât timp vor coase  100 de cusutorese – 100 de cămăși?

3.Nuferii cresc în iaz. Se multiplică destul de repede. În fiecare zi ei se dublează. În 48 de zile, iazul va fi complet acoperit cu nuferi. În câte zile, crinii vor acoperi jumătate din iaz?

 

**********

 

Aceste întrebări au răspunsuri intuitive, dar există și răspunsuri exacte și corecte. Răspunsurile intuitive, pe care majoritatea oamenilor le oferă sunt:

1.10 cenți

2.100 de minute

3.24 de zile

Răspunsurile corecte însă diferă și vor fi oferite de cei cu nivelul de inteligență mai mare decât media obișnuită.

Ei bine atunci:

Întrebarea 1:

Dacă mingea este X, iar racheta este cu 1 euro mai mult, atunci costul este X + 1 euro.

Prin urmare, racheta + bila = X + (X + 1) = 1.10.

Se pare că 2X + 1 = 1,1 și 2X = 0,1 și X = 0,05.

Răspunsul corect este 5 cenți.

Întrebarea 2:

Dacă 5 cusutorese cos 5 cămăși în 5 minute, atunci 1 cusutoreasă face 1 cămașă în 5 minute. Și dacă 100 de cusutorese vor coase tricouri, atunci ele vor produce 100 de cămăși în aceleași 5 minute.

Răspuns corect: 5 minute.

Întrebarea 3:

Dacă nuferii vor acoperi iazul în 48 de zile și se cunoaște că se dublează în fiecare zi, atunci este necesar să scazi doar o zi, astfel ca iazul să fie pe jumătate plin.

Răspuns corect: 47 de zile.