Infarctul în timpul sexului, de patru ori mai periculos în cazul bărbaților

Bărbații sunt de patru ori mai pasibili de a muri de un atac de cord în timpul actului sexual. Cauza acestei probleme constă în faptul că cei mai mulți dintre ei se jenează să ceară ajutor la timpul potrivit. Datele au fost prezentate în urma unui studiu făcut de către cei de la The Sun.

Cercetătorii francezi au studiat înregistrările a 246 de pacienți care au avut un stop cardiac. Toți acești bărbați s-au implicat în activitate fizică, 17 dintre ei – cu sex. S-a dovedit că doar o singură persoană din opt a reușit să fie salvată atunci când a avut loc un atac de cord în timpul actului sexual. În același timp, în orice altă activitate, jumătate dintre bărbați au supraviețuit.

Motivul pentru frecventele decese din cauza stopului cardiac în timpul actului sexual constau în faptul că partenerul este în stare de șoc, și nu știe cum să reacționeze în acele momente, refuzând să facă un apel de urgență, explică experții. În acest caz, sansele unei persoane de supraviețuire după un atac de cord scad foarte mult.

Anterior, oamenii de stiință americani au stabilit ca sexul este periculos pentru bărbații mai în vârstă. Un atac de cord amenință bărbații mai în vârstă care prea adesea fac sex, această concluzie a fost făcută de oamenii de știință americani. În același timp, femeile mai vârstă sunt chiar recomandate pentru un act sexual. Acestea reduc riscul de a dezvolta hipertensiunea arterială.

Potrivit cercetătorului Hui Liu, descoperirea lor infirmă convingerea comună că sexul este benefic pentru toți și la orice vârstă. Se pare că bărbații maturi care fac sex mai mult de o dată pe săptămână sunt mai susceptibili de a suferi de boli de inimă decât cei care fac sex mai rar. Dar femeile, devin doar mai sănătoase și mai puțin susceptibile de a suferi de hipertensiune arterială.