Important pentru șoferi. Pe drumurile din ţară vor ieşi maşini-capcană

Şoferii vor primi din nou scrisori cu amenzi pentru încălcările în trafic începând de astăzi. Camerele de supraveghere instalate în oraş funcţionează, după ce au fost deconectate timp de o lună din cauza unui scandal de corupţie, tansmite Publika.md.

În acest timp, sistemul de monitorizare a traficului a fost verificat şi reprogramat.

Sistemul video de supraveghere a traficului rutier a fost deconectat în data de 16 februarie, după depistarea mai multor abateri comise de unii funcţionari. Atunci au fost reţinuţi doi inspectori, care ştergeau, în schimbul banilor, informaţia din baza de date, pentru a scăpa şoferii de amenzi.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproape 40 de milioane de lei.

„Au fost luate măsuri pentru securitatea bazei de date. Împreună cu Centrul de Telecomunicații Speciale am îmbunătățit transferul de informații prin canale speciale. Astfel că fiecare tentativă de fraudare va fi identificată imediat”, a declarat directorul Serviciul Tehnologii Informaţionale, Dan Chirița.

Instituţia a angajat specialişti noi care au fost supuşi unor teste de integritate. Totodată, pe drumurile din ţară vor ieşi maşini-capcană pentru a fixa încălcările şoferilor.

„Vom identifica cele mai periculoase segmente de traseu și vom lucra acolo. Când șoferii vor face încălcări, ei vor fi înregistrați, iar informația codificată va fi expediată la Centrul de Monitorizare”, a declarat angajatul Serviciului Tehnologii Informaţionale MAI, Igor Bivol.

Conducătorii auto au reacţionat diferit la vestea că sistemul funcţionează din nou.

Scrisori cu amenzi vor primi şi şoferii care au încălcat regulile de circulaţie înaintea deconectării camerelor de supraveghere. Asta pentru că legea permite pedepsirea acestora pe parcursul a trei luni de la abaterile comise.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *