IMPORTANT pentru SIGURANȚA ta! 7 lucruri pe care NU trebuie să le scrii pe Facebook

Facebook îți permite să comunici permanent cu prietenii și familia, oriunde s-ar afla ei sau tu. Un alt motiv pentru care Facebook este folosit este cel de a câștiga bani! Cu toate acestea, în același timp, dacă postezi ceva greșit, aceasta îți poate distruge reputația. Ceea ce postezi, te afectează foarte mult pe tine și pe cei cu care ești etichetat. Așa că gândește-te înainte de a posta ceva, deoarece împărtășești informații personale cu milioane de utilizatori și se poate întoarce împotriva ta. Iată ce nu ai voie să postezi:

1.Nu fă o obsesie din a posta foto cu persoana iubită

O fotografie cu persoana iubită este plăcută, dar dacă le postezi prea mult și prea des, le spui altora că nu sunteți încrezător în tine. Concentrează-te pe dragostea ta din realitate.

2.Nu posta fotografiile copiilor tăi

Aceste informații pot fi incredibil de periculoase dacă ajung pe mâini nepotrivite. Familia ta este cel mai important lucru din viața ta și poți posta informații personale despre copiii tăi (unde locuiesc sau la ce școală merg). Protejează-ți copiii. Acest lucru nu înseamnă că nu poți să postezi deloc fotografii, trebuie doar să le limitezi numărul și să le verifici împrejurimile pentru a te asigura că nimeni nu îți poate folosi informațiile personale.

3.Nu transmite sau publica parole și numele de cont

Acestea sunt informații personale pe care nu le puteți partaja niciodată pe Internet pentru propria ta siguranță. Dacă trebuie să spui cuiva aceste informații, fă-o în personal sau prin telefon.

4.Nu posta detalii despre viața ta de zi cu zi

Pentru siguranța ta, este mai bine să nu postezi, când mergi la lucru, la antrenament sau ce altceva faci în timpul zilei. Oamenii răi pot folosi această informație împotriva ta, profitând de momentul în care nu ești acasă.

5.Nu vorbi despre munca ta

Nu vei crede, dar există cazuri în care oamenii au fost concediați după ce au scris negativ despre munca lor în rețea. Distribuie succesele și experiențele personale cu prietenii și familia. Dacă dorești să faci publicitate angajatorului tău, creează o pagină a companiei tale și separ-o de viața ta personală.

6.Nu publica adresa sau numărul tău de telefon

Prietenii și rudele tale vor ști cum să te contacteze. Distribuirea acestor informații în rețea este periculoasă. Dacă ai schimbat numărul, nu îl posta online pentru toată lumea. De asemenea, este periculos să îți faci publică locația, altfel atacatorii pot profita de acest lucru, de exemplu, jefuind casa ta când mergi undeva.

7.Nu îți exprima ura

Comentariile negative sau fotografiile necorespunzătoare făcute la adresa altor persoane vor provoca doar momente negative. Ai grijă ce spui în comentarii!