Haz de necaz! Prezervativele fabricate în China sunt „prea mici”!

O companie de prezervative chineză a remodificat mărimea privind fabricarea prezervativelor de dimensiuni diferite, după ce un ministru african de sănătate s-a plâns că produsele Chinei erau „prea mici” pentru bărbații din Zimbabwe.

În timpul unui eveniment de prevenire HIV / SIDA de la Harare, de săptămâna trecută, David Parirenyatwa, ministrul sănătății din Zimbabwe, a declarat că prezervativele sunt populare în rândul tinerilor. Acestea sunt importate din China, dar bărbații se plâng adesea că produsele sunt prea mici, potrivit știrilor locale.

Ministrul sănătății a făcut apel pe această cale la companiile din Zimbabwe să înceapă să producă prezervative de dimensiuni mai mari.

Conferința oficialului din Harare nu a rămas fără ecou. Firma chineză a anunțat că va lărgi gama de produse anticoncepționale, pentru a satisface clienții africani.

Potrivit sursei citate, Zimbabwe are una dintre cele mai ridicate incidențe a HIV/SIDA în Africa Sub-Sahariană, aproximativ 13,5 la sută din populația țării fiind afectată, potrivit cifrelor din 2016, iar în fiecare an sunt infectate alte circa 40.000 de persoane.

Prezervativele reprezintă cea mai răspândită metodă de contracepție și singura metodă împotriva bolilor cu transmitere sexuală.