GÂNDACI ÎN BUCĂTĂRIE??? Această PLANTĂ te va ajuta să SCAPI de ei!

Pe lângă faptul că arată îngrozitor, acești gândaci sunt purtători de bacterii periculoase, de aceea este foarte important să scapi de ei. Dacă nu ești un adept al soluțiilor care conțin chimicale, află că poți folosi o plantă care se află chiar la tine în bucătărie pentru a scăpa de ei.

Excrementele – extrem de periculoase
Gândacii de bucătărie au o putere rapidă de adaptare și de înmulțire, fiind unele dintre cele mai rezistente insecte de pe întreaga planetă. Pot rezista celor mai puternice radiații și pot supraviețui fără mâncare mai mult de o lună. Sunt insecte omnivore – se hrănesc deopotrivă cu plante, dar și cu resturi de animale. Excrementele lor sunt purtătoare de microbi și de agenți patogeni ai unei game întregi de afecțiuni, care pot ajunge cu ușurință în alimentele consumate.

Foile de dafin țin gândacii la distanță
Poate că nu te-ai fi așteptat ca soluția de îndepărtare a gândacilor să fie atât de la îndemână, însă foile de dafin reprezintă cea mai bună metodă pe care o poți folosi pentru a scăpa de ei. Nu îi va omorî, însă mirosul pe care îl emană îi alungă definitiv din locuință.

Cum procedezi?
Pune câte 10 foi de dafin în fiecare colț al camerei, proaspete sau uscate, mai ales în locul în care îți stochezi alimentele. Pentru a le spori eficacitatea, mărunțește-le fin. În comparație cu o soluție chimică, nu te expui niciunui pericol folosindu-le, deoarece nu sunt deloc toxice. În plus, dacă ai copii mici sau animale, nu vei mai sta cu grija că pot intra în contact cu un produs care le poate fi dăunător.