(FOTO/VIDEO) Surprize la frontieră. Polițiștii au dăruit mii de mărțișoare celor care au trecut hotarul

Sosirea primăverii este un prilej frumos de a adresa tuturor sincere felicitări. Și polițiștii de frontieră au marcat sosirea primăverii, sărbătoarea frumosului, speranței și renașterii naturii. Încă de la primele ore ale dimineții, angajații Poliției de Frontieră au dăruit mărțișoare persoanelor care au traversat frontiea, dorindu-le o primăvară frumoasă, plină de binecuvântări, fericire și dragoste!

În premieră, frumoasa datină de celebrare a mărțișorului, va fi marcată în comun cu colegii din România. Pe podul dintre punctele de trecere Leușeni (MD) și Albița (RO), polițiștii de frontieră moldoveni vor prinde mărțișoare la pieptul polițistelor de frontieră din România și vor dărui simboluri vii ale primăverii, câte un buchet de lalele.

Se cunoaște că în Moldova de peste Prut, se practică obiceiul ca fetele să dăruiască mărțișoare bărbaților, astfel, colegele românce vor surprinde polițiștii de frontieră moldoveni cu acest simbol național, prins la piept.

Cu o deosebită plăcere și mândrie, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, alături de reprezentanții Serviciului Vamal și Avia Invest, care pe lângă urarea de „Bine aţi venit” şi-au propus să continue frumoasa tradiţie de a dărui bucurie și zâmbete fiecărui călător, prinzând la piept câte un mărţişor.

Cu siguranță, pentru o mare parte din călători acest micuţ simbol al dragostei şi marilor împliniri, prins în piept la frontieră, va fi primul mărţişor din acest an.

În ajunul sărbătorii de 1 Martie, un grup de polițiste de frontieră din Direcția regională EST a participat la expoziția-târg raională ”Farmecul Mărțișorului”. Fetele au confecționat cu măiestrie diverse mărțișoare, ca într-un final lucrările acestora să fie menționate ca fiind cele mai frumoase, interesante și originale.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *