Foto: Vezi în ce casă de lux trăiește premierul Pavel Filip

După ce și-a vândut casa de la Telecentru în 2014, familia premierului Pavel Filip s-a mutat într-o altă casă, situată în sectorul Buiucani al capitalei, dar care nu este încă înregistrată în baza de date a ÎS „Cadastru”.

Terenul de 5,9 ari pe care este situată casa proaspăt construită este înregistrat pe numele fiului său, Dumitru, care are în prezent 24 de ani. Dumitru Filip l-a achiziționat pe 2 aprilie 2010, când avea 20 de ani, arată datele de la „Cadastru”.

Un teren de asemenea dimensiuni costă în acea zonă cel puțin 20 de mii de euro.

La puțin timp, pe str. Vasile Pogor a început să fie ridicat un imobil în stil high-tech care are pe acoperiș mai multe panouri fotovoltaice, semn că familia Filip utilizează energia verde.

De când a devenit premier, în fața imobilului a apărut o gheretă din termopan în care se adăpostesc cei care asigură paza locuinței. În fiecare dimineață, o mașină a poliției așteaptă premierul pe strada Ion Pelivan și se alătură cortegiului pe la 8 și jumătate, când Pavel Filip merge la serviciu.

În total, convoiul premierului numără trei mașini, cu tot cu cea a poliției, iar „Mercedesul” cu care circulă are numele „civile”, nu „RMG”, așa cum era anterior. Totodată, în intersecțiile din preajma casei lui Filip, în fiecare dimineață polițiștii de patrulare au grijă să-i facă premierului un „coridor” ca să se miște mai rapid printre mașini.

Amintim că familia Filip și-a vândut o casă în anul 2014, scoasă la mezat cu circa 180 de mii de euro. În 2014, familia Filip a declarat venituri totale de circa 340 de mii de lei se arată într-un articol publicat de ziarulnational.md.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *