Foto: Renato Usatîi amenință un politician. Vezi cine este el.

Mulțimea de oameni s-a adunat în fața Judecătoriei Râșcani și solicită eliberarea fostului comunist Grigore Petrenco. Primarul de Bălți, controversatul Renato Usatîi, l-a îndemnat pe Vlad Plahotniuc să nu se răfuiască cu el și cu susținătorii săi, pentru că, în caz contrar, nu va rămâne nimic din hotelul „Nobil”, transmite ziarulnational.md.

cms-image-000026262

„Judecătorii care examinează dosarul lui Petrenco au luat o pauză. Așteptăm să vedem ce au decis. Sperăm, cu toate că înțelegem că șansele sunt minime, că va fi luată o decizie corectă. Să vedem ce o să facă”, a spus Usatîi în fața oamenilor adunați în fața Judecătoriei, înconjurată de zeci de polițiști care au afișat mai multe bannere cu inscripția: „Vă mulțumim că protestați pașnic”.

În același context, Usatîi l-a amenințat pe Plahotniuc.

„Vreau să-l avertizez oficial pe cel care se consideră stăpânul țării. Dacă vor avea loc arestări, atunci nu va rămâne nimic din hotelul „Nobil” și din cotețurile pe care le-a construit în țară. Eu cred că mă vor aresta și vor rezolva problema. Problemele lor vor fi și mai mari, dacă fac asta”, a adăugat primarul de Bălți.

Usatîi a chemat manifestanții să blocheze ieșirile Judecătoriei Râșcani.

„Fiecare om trebuie să decidă cum va acționa. Eu înțeleg că noi putem scanda, ne putem revolta, dar ei vor râde de noi. Ei cred că poporul este o turmă de oi, iar în PD e ciobanul. Dacă cred că asta va fi pentru mult timp înainte, atunci se înșeală amarnic. Noi nu vom pleca de aici fără victorie”, a mai adăugat acesta.

Manifestanții scandează: „Jos Plahotniuc”, „Vrem justiție corectă” și „Libertate”!

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *