Fii SMART! Dacă vei consuma aceste alimente, vei deveni mai deștept!

Potrivit oamenilor de știință, consumul lactatelor este un bun pas spre alimentarea creierului cu magneziu. Nefolosirea lor în alimentație uneori agravează abilitățile mintale ale oamenilor.

Este o diferență și între persoanele care consumă brînză de vaci, cașcaval, iaurt și alte alimente de 1-2 ori pe săptămînă, și persoanele care nu uită să le consume aproape în fiecare zi.

Potrivit medicilor, acest efect este atins datorită magneziului, care are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular și memoriei.

Specialiștii spun că există o anumită legătură privind pierderile de memorie și insuficiența magneziului. Dezvoltarea celulelor creierului la copii, dar și funcțiile acestuia la cei maturi, are nevoie de o anumită cantitate zilnică de magneziu.

Medicii recomandă administrarea suplimentelor de magneziu sau consumarea produselor care sunt bogate în acest mineral. Magneziul se conține în: cacao, grâu, soia, migdale, alune, ciocolată, nuci. Doza zilnică recomandată este de 400 mg. Insuficiența magneziului afectează jumătate din populația țărilor industrializate, mai ales pe cei vârstnici.

De asemenea, celulele creierului au nevoie de 10 ori mai mult oxigen decât restul celulelor corpului. În acest caz, un bun mineral este seleniul. Acest mineral ajută memoria ta să elibereze anumite toxine, care deranjează anumite funcții cerebrale. Este un antioxidant puternic, care se aliază cu vitamina E și distruge radicalii liberi, dar și metalele grele ale creierului.

Acest mineral, elimină toxinele din creier și îmbunătățește semnificativ circulația sangvină în capilare, nervi și sinapse. Astfel, creierul își menține echilibrul normal și face loc mineralelor de care are nevoie memoria ta. Doza zilnica recomandată este de 55 mcg pe zi, alături de o dietă echilibrată și suplimente de multivitamine.