Ești fericită cu adevarat în relație sau ți-e frică să fii singură? 6 semne care te vor ajuta să înțelegi

Nu este nimic mai rău decât să stai într-o relație care nu te face fericită. Dar majoritatea dintre noi am fost în astfel de situații și vom continua să o facem, pentru că o facem fără să știm.

Nu poți decide în mod conștient să stai într-o relație doar pentru că îți este frică să fii singură. Dar acțiunile tale arată acest lucru și iată la ce trebuie să fii atentă. Când dragostea și pasiunea trec, este greu să rămâi într-o relație. Iar atunci când nu vezi speranță, dar continui să încerci, trebuie să te întrebi de ce faci asta. Din frica de a nu fi singur sau pentru că nu vrei să crezi că relația ta s-a încheiat?

Iată 6 semne care te vor ajuta să înțelegi dacă te afli într-o relație din motivul pentru că îți este frică de singurătate:

1. Partenerul tău nu te mai face fericită

Acest lucru este valabil mai ales dacă iubitul tău încearcă într-adevăr să-ți satisfacă nevoile, dar pur și simplu nu primești emoții plăcute din asta. Acest lucru înseamnă că trebuie să mergi mai departe. Când simți că trebuie să faci ceva sub protecție, atunci acest lucru este greșit. Și dacă ai încercat deja totul și știi că partenerul tău s-a săturat de tine, că el nu mai este interesant de tine, este mai bine să pleci pentru totdeauna, astfel încât să puteți fiți mai fericiți.

2. Te plângi de el în fața la alții

Dacă te plângi în mod constant de iubitul tău în fața prietenilor tăi, atunci nu există niciun motiv să rămâi într-o relație cu el. Dacă obiceiurile lui au început să te enerveze, nu te mai simți confortabil lângă el și nu-ți mai place așa cum este, atunci pune capăt iubirii voastre. Nu trebuie să-ți fie teamă de singurătate.

3. Visezi constant

Visezi la un viitor mai bun sau la un alt bărbat și acesta este un semn rău că rămâi cu partenerul tău pentru faptul că îți este frică să fii singur. Toți visăm, ne gândim la ce vrem să îmbunătățim pentru a deveni mai fericiți. Visăm atunci când suntem nemulțumiți în realitate, când vrem să evadăm din ceea ce nu putem face. Nu mai amâna dacă este inevitabil faptul că nu o să fiți împreună.

4. Nu îți poți imagina că ești singură

Ce îți vine mai întâi în minte când te gândești să te desparți de partener? Simți singurătate sau libertate? Dacă prima variantă, atunci stai în această relație pentru că pur și simplu îți este frică să fii singură.

 5. Încerci din greu să-ți schimbi bărbatul

Este destul de normal dacă nu ești 100% mulțumită de partener. Asta înseamnă că nu mai vrei să fii cu el. Vrei o versiune diferită a lui care nu are nicio legătură cu el în realitate. Vrei o altă persoană care să se potrivească cu nevoile tale și care să te poată face fericită pentru că, evident, nu ești mulțumită de omul actual de lângă tine. 

6. Nu știi să te bucuri de compania ta

Te simți foarte singură când ești singură? Îți este greu să te bucuri și să te distrezi singură? Dacă da, poate te afli într-o relație doar pentru că nu ai curajul să pleci. Dacă nu te poți bucura de singurătate, atunci îți este frică să rămâi singură.