EFICIENT și SĂNĂTOS! „Am pierdut cele 30 de kilograme adunate în perioada studenției”

În liceu eram foarte slabă, asta până am început studiile la colegiu. Am început să trăiesc în stilul obișnuit al studenților: să învăț toată ziua în bibliotecă, să mănânc gustări de la mașini automate și să petrec toată noaptea cu prietenii. Sala de fitness nu era cu adevărat în programul meu. Nu credeți în anumite diete „magice”, ele sunt populiste și nu aduc niciun beneficiu sănătos corpului. Cel mai important este să vă ocupați cu sportul. Nu există trucuri fanteziste aici.

AM REALIZAT CĂ NU ERAM PERSOANA CARE VOIAM SĂ FIU.

La scurt timp după ce am absolvit colegiul, m-am mutat în altă țară pentru a lucra. Într-o dimineață, după ce am ieșit la cină și am băut cu prietenii, mi-am văzut reflexia în oglindă – și am decis că trebuie să mă schimb. 

AM LĂSAT TOATE LUCRURILE NESĂNĂTOASE: HRANA RAPIDĂ, ALIMENTELE PROCESATE, ALCOOLUL ȘI ZAHĂRUL RAFINAT.

Știam că acestea nu erau bune pentru mine, așa că era clar că trebuia să le scot din alimentația mea. Odată ce am făcut acest pas, am redus treptat cantitatea de carbohidrați.

Seana Forbes pierdere în greutate

De fapt, am încetat să mănânc seara mâncând un mic dejun și un prânz. De asemenea, am acordat mai multa atentie la băuturile pe care le consumam. Odată cu trecerea timpului, am ajuns să prefer să mă pregătesc pentru mine în loc să mănânc.

PENTRU MINE, O ZI TIPICĂ DE A MÂNCA DE OBICEI ARĂTA ASTFEL:

  • Mic dejun: un iaurt sau Quark (un fel de „brânză”) cu o banană, unt de arahide, nucă de cocos și scorțișoară.
  • Prânz: o salată verde, somon, ou fiert, avocado, roșii, nuci, semințe prăjite, brânză de capră; o omeletă cu spanac sau un cartof dulce copt cu spanac, coriandru, brânză de feta și avocado.
  • Gustări: iaurt fără grăsime, bastoane de morcovi sau fructe și nuci.

ȘTIAM CĂ EXERCIȚIILE FIZICE ȘI ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ AU MERS ÎN MÂNĂ ÎN MÂNĂ, AȘA CĂ AM ÎNCEPUT SĂ ALERG ÎN MOD REGULAT.

Am început antrenamentul cu Freeletics Bodyweight, o aplicatie care îți oferă antrenament fara echipament bazat pe greutatea corporală. Am început să folosesc aplicația de trei ori pe săptămână, timp de la 20 până la 45 de minute pe sesiune, de obicei chiar înainte de a lucra dimineața. Odată ce m-am simțit confortabil cu asta, am adăugat una sau două runde în fiecare săptămână, conduse de aplicația Freeletics Running .

Seana Forbes pierdere în greutate

După doar patru până la cinci săptămâni de concentrare pe nutriție și exerciții fizice, am început să simt efectele – mai ales când am observat că blugii mei erau prea mari și trebuia să-mi cumpăr o pereche nouă.

ACUM, SĂNĂTATEA ETE PRIORITATEA MEA.

După o anumită perioadă, am dat jos 33 de kilograme. Nu mă voi întoarce niciodată la vechile obiceiuri alimentare – îmi plac mult mai mult cele noi. Corpul meu se simte mult mai bine după ce am o masă echilibrată, sănătoasă, comparativ cu o felie de pizza sau o burger.

Seana Forbes pierdere în greutate

În ceea ce privește fitness-ul, îmi păstrez mereu răspunderea. Dacă știu că voi avea o zi plină, găsesc o soluție, cum ar fi să lucrez seara sau la pauza de prânz, și nu dimineața pentru a mă putea ocupa cu sportul.

MI-AM REALIZAT PROPRIA PUTERE MINTALĂ

Inițial, am vrut doar să pierd câteva kilograme, dar ceea ce am descoperit despre mine și corpul meu – că aveam puterea de a mă schimba – a devenit prima mea realizare.

Seana Forbes pierdere în greutate

Este foarte dificil la început să îți schimbi viața, dar asta este ceea ce o face atât de satisfăcătoare: capacitatea de a privi înapoi și de a ști că ai fost suficient de puternică pentru a începe schimbarea. Mă simt mai puternică acum – mental și fizic – decât oricând.