Două rute de troleibuz vor circula noaptea în Chișinău

După ce echipa proiectului urban „Orașul Meu” a depus  petiția semnată de peste 10 mii de oameni, prin care cere introducerea transportului public pe timp de noapte, primăria Chișinău a decis să pună în circulație două rute nocturne pentru o perioadă de testare, transmite UNIMEDIA.INFO.

Purtătorul de cuvânt al primarului capitalei, Vadim Brânzaniuc a declarat pentru UNIMEDIA că în timpul apropiat cele două rute vor fi puse în circulație, însă perioada exactă de testare va fi anunțată luni, la ședința Consiliului municipal.

Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci a declarat că inițiativa tinerilor este realizabilă, însă presupune niște cheltuieli suplimentare.

„Este posibil, dar este o chestiune referitor la eficacitatea acestor rute care vor lucra pe timp de noapte, pentru că noi considerăm că nu vor fi atât de solicitate încât să acopere cheltuielile”, a menționat șeful RTEC.

Potrivit lui Morgoci, un kilometru parcurs de troleibuz coste în jur de 16 lei.

„Dacă să luăm de exemplu ruta 22, dintr-un capăt în altul, face circa 100 km. Calculul aici este foarte simplu, asta se transformă în milioane dacă să luăm luna, anul etc. Noi din punct de vedere tehnic suntem dispuși, dar sunt niște cheltuiele pe care trebuie să le suportăm”.

Amintim că proiectul presupune introducerea transportului public de noapte se poate face treptat. Mai întâi, locuitorii capitalei să poată circula cu transportul public până la ora 01:00 pe două rute, ca mai apoi să fie prelungit orarul de circulație și să fie mărit numărul de rute.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *