Doi copii gemeni s-au născut cu capurile unite! Medicii au reușit să le separe cu succes! (FOTO)

Chirurgii din capitala indiană, Delhi, au separat doi băieți gemeni care s-au născut cu vârfurile capurilor unite.

Jaga și Kalia, în vârstă de doi ani, au fost supuși timp de 16 ore unei intervenții chirurgicale. Operația a fost efectuată de către o echipă de 30 de medici și a fost prima de acest gen efectuată în India.

Băieții s-au născut cu vase de sânge partajate și țesuturi cerebrale, o condiție foarte rară care apare o dată la aproximativ trei milioane de nașteri.

Directorul Institutului de Medicină din India, Randeep Guleria, a declarat că gemenii vor fi bine, doar că va dura un pic recuperarea lor. Afecțiunea gemenilor este cunoscută sub numele de craniopagus.

Craniopagul apare la una din trei milioane de nașteri, iar 50% dintre micuții afectați mor în primele 24 de ore, spun medicii.

 

Medicii au declarat că cel mai dificil lucru după separare a fost acela de a „oferi o acoperire a pielii pe ambele părți a creierului pentru copii, deoarece operația a lăsat găuri mari în cap”. Următorul pas va fi reconstituirea craniilor a spus chirurgul plastic Maneesh Singhal. Intervenția chirurgicală a fost efectuată în data de 28 august, 2017.