Descoperirea SECOLULUI! În curând toți bărbaţii vor putea să nască copii!

Bărbații vor putea oricând să rămână însărcinați datorită evoluțiilor în transplantul uterin, potrivit unuia dintre cei mai importanți profesori de fertilitate din lume. Succesul transplanturilor mamare la femei înseamnă că știința este acum disponibilă pentru a permite desfășurarea unor operații similare asupra bărbaților, spune dr. Richard Paulson, președinte al Societății Americane de Medicină Reproductivă.

El a adaugat că persoanele care au suferit intervenții chirurgicale de schimbare a genului ar putea dori să profite și să ia în considerare posibilitatea unui transplant uterin care să le permită nașterea unui copil. Dr. Paulson a explicat că nu există un motiv anatomic pentru care un uter să nu poată fi implantat cu succes într-o femeie transgenă.

„Nu ar exista provocări suplimentare, dar nu văd nici o problemă evidentă care să îi împiedice … eu suspectez personal că vor fi bărbații  trans care vor să aibă un uter și probabil vor primi transplantul”.

El a adăugat că la bărbați ar exista totuși loc pentru un uter implantat. Cu toate acestea, procedura ar fi extrem de complicată și probabil că persoanele transgender vor trebui să nască prin cezariană. În plus, este posibil ca hormonii să reproducă modificările care apar în cazul unei femei gravide.

În stadiul actual, ar fi ilegal ca o clinică de FIV în Marea Britanie să creeze un embrion în scopul implantării acesteia într-o persoană trans (sau într-adevărat un bărbat), în conformitate cu Legea fertilizării umane și a embriologiei din 2008.

Din 2014, cel puțin cinci copii au fost născuți de persoane care au primit uter în Suedia, în timp ce prima încercare britanică va fi efectuată anul viitor de Dr. Richard Smith de la Imperial College din Londra.