De ce este periculos să arunci copilul în aer în timp ce joci cu el!?

Mulți părinți se joacă cu copilul, aruncându-l în aer. Cu toate acestea, această practică este foarte periculoasă. Desigur, nimeni nu o face cu intenții negative, dar adevărul este că suntem foarte greșiți.

Pe lângă adrenalină și exces de emoție, astfel de acțiuni sunt nesigure pentru copil. În primul rând, riști să îl scapi jos. Și nu fi așa de sigur pe tine: acest lucru se poate întâmpla oricui. În al doilea rând, poți provoca tensiune în mușchii gâtului, având în vedere că aceștia nu sunt încă pe deplin dezvoltați și întăriți.

În plus, scuturarea repetată poate provoca traume la nivelul oaselor, creierului și ochilor. Aruncându-l în aer, creierul fragil al copilului coboară spre pereții craniului. Acest lucru poate deteriora și chiar deforma vasele de sânge, formând un cheag de sânge în cap.

Alte afecțiuni secundare pot apărea, cum ar fi pierderea auzului, leziuni ale creierului, convulsii, epilepsie, orbire, tulburări de vorbire sau leziuni ale măduvei spinării. Deci, data viitoare când te gândești să te joci cu copilul tău, încearcă să-l îmbrățișezi ușor. Este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău pe urmă.