De ce este bine consumi nuci în fiecare zi? Află beneficiile UIMITOARE ale acestor fructe!

Nucile sunt un aliment benefic pentru sănătatea ta, deoarece au mai multe efecte pozitive pentru organismul tău. Oamenii de știință de la Institutul de Cancer Dana-Farber și de la Școala de Sănătate Pubilcă Harvard au realizat mai multe studii prin care a fost demonstrat faptul că consumul regulat de nuci crude scade riscul de deces cu până la 20%.  Potrivit specialiștilor, persoanele care consumă zilnic nuci crude le scade riscul de deces cu 20% pe o perioadă de până la 30 de ani, comparativ cu cei care consumă deloc.

Totodată, consumul nucilor îți va oferi și o siluetă suplă. Concluzia rezultă în urma studiului care infirmă ipotezele care afirmau că un consum regulat de fructe cu coajă duce la acumularea kilogramelor în plus. De asemenea, consumul regulat de nuci scade cu 30% riscul de deces cauzat de bolile de inimă.

În cadrul studiului au participat 76.464, majoritatea fiind femei și a avut loc din anul 1980 până în anul 2010.

Participanții au completat chestionare detaliate despre regimul alimentar pe care l-au adoptat, iar aceste chestionare au fost completate o dată la doi ani. La fiecare chestionar, participanții au menționat cât de des au consumat fructe cu coajă, mai ales nuci.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au consumat o porție de fructe cu coajă (nuci, fistic, alune) mai rar de o data pe săptămâna le-a scăzut riscul de deces cu aproximativ 7%, iar care au consumat o data pe săptămâna procentul a urcat ușor la 11%. Mai mult decât atât, cei cu un consum de 2-4 ori pe săptămâna au căpătat o reducere cu 13%, 5-6 ori de 15%, și de 7 sau mai multe ori pe săptămâna s-au ales cu o reducere a riscului de deces de orice natură în procent de 20%. Scăderea colesterolului rău, reducerea stresului sunt alte rezultate ale consumului de fructe cu coajă.