Cum scoți petele de cafea de pe haină! 5 metode eficiente care te vor ajuta cât ai zice pește

Mulți oameni care se trezesc dimineața devreme pentru a lucra, încep ziua cu o ceașcă de cafea. Această băutură oferă o grămadă de energie, putere și, bineînțeles, ajută la trezire. Din cauza grabei și a imprudenței, o persoană poate să verse cu ușurință o ceașcă de cafea peste haine și să lase câteva pete greu de îndepărtat. Mai jos, noi îți spunem cum îndepărtezi cu ușurință aceste pete de cafea.

1.Nitrat și terebentină. Ia un recipient adecvat și amestecă în el terebentină și amoniac   (1: 1). Umple un strat de bumbac sau o bucată de țesut curată în soluția rezultată, tratează petele și lăs-o puțin timp, astfel încât amestecul să fie absorbit în zona murdară. După aceea spală produsul cu săpun. Dacă cafeaua a fost vărsată peste haine de bumbac, atunci după clătire hainele ar trebui să fie întinse la soare.

2.Sare de masă și glicerol. Se amestecă aceste ingrediente, se aplică soluția în zona problemei și se lasă câteva minute. Când urmele de cafea se dizolvă, spală hainele.

3.Săpun și apă fiartă. Se fierbe apa și se toarnă apa și se toarnă peste pată cu un flux subțire până când nu mai rămâne nimic din murdărie. Această metodă poate fi utilizată în cazul țesăturilor de in.

4.Glicerina. Dacă ai nevoie să îndepărtezi pata de cafea de pe o îmbrăcăminte ușoară, utilizează această metodă. Preîncălzește glicerina, aplic-o cu un tampon de bumbac pe pată și așteptă o jumătate de oră. După acest timp, clătește produsul cu apă caldă.

5.Alcool. Pentru a salva țesuturile sintetice, trebuie să le speli într-o soluție (1 lingură de alcool pe litru de apă) și clătește haina în apă rece.

Mult succes.