Cum salvăm relația în care nu mai există sex?! 5 sfaturi pe care experții le recomandă

Dacă ai uitat deja când ultima oară ai făcut sex cu el, dacă ați devenit mai mult colegi de cameră decât cuplul, nu totul este pierdut pentru că încă mai poți salva relația.

1. Găsește timp pentru tine

Da, timpul împreună necesită timp și pentru tine. Fă-ți timp în fiecare zi câte 10-20 de minute ca să vă gândiți, să meditați, să vă recuperați personalitatea și individualitatea voastră. Amintește-ți tot ce îți place să faci în afara relației. Găsește-ți timp pentru prietenii tăi. Adu-ți înapoi personalitatea de care iubitul tău s-a îndrăgostit de tine.

2. Înțelege-ți problema

De ce nu ești fericită? Ascultă-ți voce interioară care cunoaște intuitiv ceea ce demult creierul nu mai vrea să recunoască. Ce probleme trebuie să rezolvi în relația ta?

3. Inițiază manifestări de iubire

Cu cât te simți mai confortabil cu atât îți va fi mai dificil să încerci ceva nou. Dar dacă vrei să îți ferești relația de rutină, trebuie să încerci lucruri noi și să arăți mai multe gesturi de iubire.

Începeți cu lucruri mici: amintește-ți cum a fost când tocmai ați început să vă întâlniți. Cunoști limbajul de dragoste a partenerului tău? Dacă nu, o puteți să o faceți împreună. Și amândoi veți ști de ce are nevoie fiecare dintre voi pentru a menține o relație.

4. Încercați ceva nou împreună

Aceasta este o oportunitate de a crea noi impresii și de a ne apropia, pentru că prima experiență ne provoacă amintiri puternice și lasă o amprentă specială în creierul nostru.

5. Lucrați la comunicare

Dacă există o problemă în relație, atunci există cu siguranță o problemă în comunicare. Da, ai nevoie de curaj și dorință de a-ți asuma riscuri pentru a-ți împărtăși experiența, sentimentele, temerile și nemulțumirea.