Cum să treci mai ușor peste un divorț! 6 etape ale despărțirii de care trebuie să ții cont

Divorțul nu este cel mai plăcut moment din viața oamenilor. Însă dacă tu și partenerul sau partenera ta ați ales să mergeți pe căi diferite, trebuie să cunoști aceste 6 lucruri elementare care îți vor ușura acest moment greu din viață.

1.Nu te certa

Cearta este un fel de piază rea într-o relație. Ea arată indiferența dintre voi doi. Certându-vă, nu veți găsi o soluție la problema care vă frământă.

2.Viața ta sexuală suferă schimbări

Nu e neapărat vorba de negativism. Asta înseamnă că între voi doi nu mai există acea scânteie care a fost cândva. Totuși, unele persoane, înainte de a se despărți sunt mai predispuse să aibă o relație sexuală atractivă.

3.Nu vă suportați unul pe altul

Vă irită prezența partenerului sau a partenerei. În aceste cazuri, este mai bine să vă dați uitării și să puneți punct înainte ca situația să genereze alte conflicte mai grave.

4.Îți schimbi aspectul

Odată cu terminarea relației fiecare își caută de drumul său. Fiecare are propriile sale interese și scopuri. În mod inconștient, chiar dacă persoana suferă, ea își croiește un nou drum în viață.

5.Hormonii o iau razna

Hormonul care răspunde de comunicare este Oxitocina. Acesta se dezvoltă în timpul atingerilor, sărutărilor, sexului, etc. Atunci când nivelul oxitocinei scade, femeile cad în depresie sau anxietate.

6.Dispare dorința de a mai da o șansă relației

Acetsa este un factor important în relație. Dacă a apărut un asemenea sentiment, atunci relația nu mai are șanse de a fi întoarsă. O adoua șansă necesită acordarea unor eforturi imense pe care nu mulți se încumentă să și le asume.