Cum să nu te îmbraci niciodată când călătorești cu avionul! 8 sfaturi utile care te vor salva

Indiferent dacă urmează să ai un zbor lung sau scurt, este important să te simți confortabil și să eviți la maxim problemele verificării la aeroport.

Iată câteva sfaturi utile care îți vor fi de folos atunci când vei pleca într-o călătorie:

1. Nu te parfuma

În timpul zborului te vei regăsi într-o cameră mică. Evitați mirosul greu de parfum pentru a nu face rău altor colegi din avion. Un număr imens de oameni nu pot suporta aromele puternice, mai ales persoanele care suferă de alergii și astm.

2. Nu purtați haine incomode

Evitați hainele strănse și incomode, mai ales când zborul durează mai mult de 4 ore. Persoanele care călătoreasc la distanțe mari sunt expuse ca circulația sângelui să fie restricționată. Pe timpul zborului te poți trezi cu picioarele umflate sau se pot forma cheaguri de sânge. Vă recomandăm să purtați haine libere și comode.

3. Nu purtați haine sofisticate și salopete

Înainte de a porni la drum gândește-te mai întâi la toaleta mică din avion. Dacă porți salopete, îți va fi greu și incomod când mergi la baie. Totodată, dacă te vei îmbrăca în haine cu o mulțime de butoane, riști ca zborul să se transforme într-un calvar.

4. Nu purtați haine sau accesorii cu metal

Nu este de mirare că pantofii și bluzele cu bijuterii mari din metal pot să încetineze procesul de îmbarcare. Nu uita ca să descalți pantofii nu este o problemă, dar gândește-te la un polover mai ales dacă nu ai ceva sub el?

5. Nu îmbrăcați haine de vară

Chiar dacă zburi într-o țară caldă și dorești să te îmbraci mai ușor, nu uita că temperatura din avion poate fi scăzută. Dacă totuși decizi să purți un tricou pe drum, atunci pune în geantă un hanorac pentru o călătorie confortabilă.

6. Nu îți pune lentile de contact

Umeditatea din avion poate ajunge la 20 %, ceea ce îți poate usca lentilele și  provoca iritații. Dacă ai un zbor lung, înlocuiește lentilele cu ochelari.

7. Nu purta încălțăminte înaltă

Personalul de securitate al aeroportului îți va cere să scoați pantofii. Tocurile sunt din metal și va cauza o alarmă a detectoarelor de metale. Gândește-te că nu va fi plăcut să stai desculță pe podeaua aeroportului. În plus, picioarele tale se pot umfla în timpul zborului, deci trebuie să eviți încălțâmintea strânsă.

8. Nu te îmbrăca în haine cu text înjositor

Nu vei crede, dar unora li s-a interzis să urce în avion din cauza hainelor ofensive. Motivele pot fi diferite: un decolteu prea adânc sau un tricou cu imprimeu scandalos. Încercă să folosești bunul simț atunci când alegeți hainele de călătorie pentru a avea un zbor plăcut.