Cauza cheliei la bărbați: legătura dintre chelie și virilitate

Unii cred că chelia bărbaților este un semn că el are mai mult testosteron în organism, iar în rezultat acei bărbați sunt mai violenți. Oare e adevărat? Nu se știe exact! Se știe însă că chelia apare datorită hormonului masculin, dar nu este singurul factor care provoacă această cădere a părului.

Este totuși o problemă dermatologică, care în rezultat afectează foliculii piloși. Totul se întâmplă, în special, la nivelul scalpului.

Testosteronul este responsabil direct de apariția cheliei. Dacă ai un nivel ridicat de testosteron, atunci să știi că inevitabil vei avea chelie.

Paradoxul acestui lucru este acela că bărbații cu chelie au barba mai deasă decât cei fără chelie.Însă, nu poți nici fără testosteron, deoarece el ridică calitatea spermei și crește libidoul, lucruri esențiale în activitatea ta sexuală.

Uneori,  motivul căderii părului nu are cauze ereditare, dar poate fi cauzat de stres sau medicamentele care au efecte negative. Iar dacă părul cade din cauze genetice, atunci tu nu mai poți face nimic altceva decât să alegi un implant. Totuși, anumite tratamente vor ajuta doar la stoparea căderii părului, dar nu și la regenerarea lui.

Trebuie să ții minte că și fumatul provoacă căderea părului. Acest lucru se întâmplă, deoarece alopecia androgenetică se înrăutățește mult mai rapid. De asemenea, medicamentele sau oricare alte intervenții chirurgicale aduc cu ele anumite efecte secundare și riscuri.

Chelia este una dintre problemele comune ale bărbaților. Așa că ai grijă de părul tău, deoarece este foarte important. Iar dacă a căzut și devii chel, nu te îngrijora – cei cărora va trebui să le placi, te vor accepta și așa.