Castraveții murați: beneficii și daune!

Unii refuză complet să îi consume, în timp ce alții îi iubesc și spun că castraveții murați sunt foarte utili. În ciuda multor discuții, castraveții murați rămân încă un favoriți pe lângă multe feluri de mâncare și o gustare la orice masă. Marinarea castraveților nu este un proces foarte dificil. În rezultat, vei obține niște castraveți murați dulci sau acri. Castraveții murați sau marinați sunt bine combinați cu mâncăruri din carne și pește. Castraveții murați au apărut pentru prima dată, în Rusia, în secolul al XVI-lea. Deși astăzi există o opinie împărțită despre beneficiile acestui produs, castraveții murați sunt încă populari și folosiți pe scară largă în alimentație. Fiecare gospodină are propriile rețete, dar, în ansamblu, apa, oțetul, diferite condimente și condimente, de exemplu, sare, frunze de dafin, cuișoare, zahăr etc. sunt folosite pentru prepararea  lor.

Beneficii:

Beneficiile castraveților murați sunt determinate de conținutul de bacterii care împiedică dezvoltarea microbilor intestinali nocivi . Este întotdeauna util să îți amintești că numai castraveții bine pregătiți pot fi folositori și trebuie să fie cionsumați în cantități limitate.

 Castraveții marinați sau murați păstrează încă majoritatea microelementelor și vitaminelor lor;

– Sunt bogați în lichid, care saturează organismul cu oxigen;

– Provoacă apetitul și intensifică digestia;

– Au un efect laxativ ușor;

– Pot neutraliza efectele alcoolului, de aceea sunt adesea folosiți ca snack-uri pentru băuturile alcoolice.

Daune:

– Folosirea frecventă a murăturilor poate deteriora smalțul dinților datorită conținutului ridicat de acid acetic;

– Nu este recomandat să mănânci castraveți murați dacă suferi de ateroscleroza, hipertensiune, boli de ficat, rinichi, sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal în timpul sarcinii, deoarece aceștia cresc foarte mult secreția gastrică, care este nedorită.

Cu toate acestea, în cantități moderate, castraveții murați nu pot face mult rău organismului.