Campania de Paști „Masa Bucuriei”- tu ești SuperErou

În preajma sărbătorilor de Pascale, Misiunea Socială „Diaconia” , care aparține Mitropoliei Basarabiei, a desfășurat pentru al 6-lea an consecutiv, campania „Masa Bucuriei”.

În data de 23 aprilie, în cadrul demarării campaniei, au fost colectate peste 32.000 de kilograme de produse alimentare din întreaga țară. Produsele acumulate vor ajunge la batrâni, dar și la oamenii străzii, pe parcursul întregului an. Alimentele urmează a fi pregătite în 6 cantine sociale din țară. De asemenea, peste 1.000 de pachete alimentare vor fi distribuite persoanelor nevoiașe în preajma sărbătorilor Pascale.
Campania de colectare a produselor alimentare s-a desfășurat în 70 de magazine din Chișinău, dar și altele 30 – locale.

Colectarea a avut loc cu ajutorul voluntarilor, care o zi întreagă au stat în magazine și au informat cumpărătorii despre scopul campaniei.

În acest an, pentru prima dată, voluntarii printre voluntarii campaniei s-au numărat și câteva persoane publice precum Vlad Țurcanu, Nicu Țărnă, Andrei Porubin, Cristofor Aldea-Teodorovici și Emilian Galaicu-Păun.

Atmosfera în magazine a fost una foarte placută, de sărbătoare, iar oamenii s-au arătat foarte receptivi. Lesne se putea observa, pe fața lor, cât  erau de mândri de fapta bună  pe care au făcut-o, plecând acasă împliniți sufletește, deoarece prin mica lor donație au făcut un om fericit.

Am rămas plăcut surprinsă văzând că unii dintre cumpărători, cunoșteau detalii amănunțite despre Campania pe care o desfășuram, deoarece au mai donat și anul trecut. După ce ieșeau din magazine, aceștia le mulțumeau voluntarilor pentru acțiunea pe care o desfășoară.

Oamenii susțin că faptele bune și generozitatea donatorilor  au făcut ca această campanie să se bucure de o notorietate semnificativă.

Eu vin cu un mare mulțumesc și cu profundă recunoștință tuturor voluntarilor implicati în campanile, cu ajutorul la 869 de tineri, am putut sensibiliza o țară întreagă și astfel am putut colecta împreuna 32 tone de produse alimentare pentru a susține bătrînii singuratici și cantinele sociale pe care le avem, a relatat coordonatoarea  a departamentului de voluntariat Velicinschi Adriana.


Chiar dacă am ajuns acasă
moartă de oboseală, dar totuși e ceva plăcut atunci cînd mă gîndesc la cît bine am făcut eu cu echipa mea de voluntari în cadrul Companiei de Pasti ” Masa Bucuriei”. Dacă sincer, la început aveam dubii în privinta colectării deoarece stiu cît e de greu să supraviețuiești cu o pensie sau un salariu mic ca la noi în țară, dar totusi am rămas plăcut surprinsă de bunătatea oamenilor care veneau special să facă cumpărături ca ulterior să le doneze oamenilor nevoiași. Unele gesturi chiar m-au facut să lacrimez. Și înca odata aș dori să multumesc tuturor persoanelor care au donat din puținul pe care îl au pentru a aduce Sfintele Sărbători de Paști în familiile celor nevoiasi,  confirmă Afanasiev Tatiana.


A fost o experiență plăcută în care am putut interacționa cu cetățenii orasului Chișinău. Pe parcursul voluntariatului, am avut posibilitatea sa îi informez pe cumpărători despre campania „Masa Bucuriei”. Pe langa faptul ca am cunoscut oameni noi, m-am simțit uitlă societății,  voluntar Popov Corina.

 

Ionela Costiș,

Studentă anul I, USM

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *