ATENȚIE! Un PREOT FALS înșeală creștinii

Un preot fals a înșelat mai multe persoane. Îmbrăcat în veșminte bisericești și cruce la gât, acesta se oferă în schimbul unor sume de bani să primească acatiste, pomelnice și chiar să facă exorcizări, transmite stirilocale.md.

La Direcția mitropolitană au parvenit plângeri din partea mai multor persoane, care spun că au fost înșelați de un individ care se dădea drept preot, anunță Mitropolia Moldovei.

Profitând de mila enoriașilor, acest impostor se oferă, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste, pomelnice și chiar să facă exorcizări. Pentru a fi mai credibil, falsul preot operează cu diferite obiecte de cult – sticluțe cu mir, tămâie, pomelnice, acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil, toate aceste accesorii folosite pentru a înșela credincioșii.

Impostorul a fost observat în nenumărate rânduri împărțind în locuri publice cărți de vizită cu emblema Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și datele sale de contact – Constantin Dolința, preot-exorcist.

În urma investigării cazului de către colaboratorii Direcției mitropolitane sa aflat că cetățeanul Constantin Dolința – nu are studii teologice și nu a fost hirotonit preot în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin urmare nu are nici un drept legal de a desfășura activități în cadrul Bisericii.

Direcția mitropolitană recomandă tuturor credincioşilor din ţară şi din străinătate, să fie precauți și să nu se lase în­şelaţi de acest impostor care nu are nimic comun cu Biserica.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *